Pyöräsuunnistuksen MM-joukkueet valittu

Pyöräsuunnistuksen valmennusjohto on valinnut joukkueen Tšekin Jičínissä 20.–26. elokuuta käytäviin aikuisten ja nuorten MM-kisoihin. Pyöräsuunnistusmaajoukkueen päävalmentajan Mika Häkkisen mukaan jalkeilla on erittäin iskukykyinen joukkue.

– Miesten ja naisten joukkueen runko koostuu jo kansainvälistä kokemusta omaavista urheilijoista. Aikaisen kevään hyvien EM-tulosten jälkeen odotukset MM-menestykselle voidaan asettaa korkealle. Valmistautuminen MM-kisoihin on edennyt suunnitellusti kotimaan kilpailujen ja leirityksen kautta. Suurin osa joukkueesta valmistautuu viimeisen kuukauden kotimaassa, mutta osa joukkueesta käy vielä Jicinissä MM-leirillä kilpailujen mallimaastoissa, Häkkinen valottaa.

Osa joukkueeseen valituista urheilijoista kävi myös heinäkuun alussa hakemassa tuntumaa paikallisiin oloihin Tsekin kansainväliseltä MTBO5days-pyöräsuunnistusrastiviikolta.

– Myös nuorten joukkue koostuu vähintään EM-kilpailukokemusta omaavista urheilijoista. Joukkueen suoritustaso on vakiintunut kilpailurutiinien myötä huhtikuisten EM-kilpailujen jälkeen, joten odotukset nuorten menestyksen osalta ovat myös hyvin luottavaiset, päävalmentaja toteaa.

MM-joukkue

Naiset: Antonia Haga OK Botnia, Essi Hakala Vaasan Suunnistajat, Marika Hara Koovee, Kaarina Nurminen Tampereen Pyrintö (U23), Ruska Saarela Kokkolan Suunnistajat, Henna Saarinen Koovee, Ingrid Stengård OK Trian, Saara Yli-Hietanen Tampereen Pyrintö (U23).

Miehet: Andre Haga OK Botnia, Paulus Hanhijärvi Espoon Akilles (U23), Teemu Kaksonen Ylistaron Kilpa-Veljet, Kare Kaskinen Ulvilan Ura, Jussi Laurila Jalasjärven Jalas, Miika Nurmi Vaasan Suunnistajat, Tomi Nykänen Lahden Suunnistajat -37 (U23), Samuel Pökälä Asikkalan Raikas.

Nuorten MM-joukkue

Naiset: Pihla Häkkinen Hiiltomiehet (s, p, k), Emma-Riikka Laamanen Tarpian Suunta, Aino Kankaanpää Lapuan Virkiä (s, k, y, v), Emma Lång Kuopion Suunnistajat, Vilma Pesu Hiiltomiehet, Siiri Rasimus Suunta Jyväskylä (p, y, v), Silja Yli-Hietanen Tampereen Pyrintö.

Miehet: Tatu Aaltonen Lynx (s,p,k), Eevert Kenttämies Koovee, Simo Klemettinen Suunta Jyväskylä, Eemil Koskinen Hiiltomiehet, Akseli Pesu Hiiltomiehet, Nuutti Toivonen Rajamäen Rykmentti, Aapo Liponkoski Tampereen Pyrintö (y,v).

(s = sprintti, p = pitkä matka, k = keskimatka, y = yhteislähtö, v = viesti)


Kisasivut: https://www.wmtboc2023.cz/