Kolmelle hiihtosuunnistajalle urheilija-apuraha

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist on myöntänyt urheilija-apurahoja talvilajien urheilijoille yhteensä 812 000 euroa. Apurahan saaneiden 87 urheilijan joukossa oli myös kolme hiihtosuunnistajaa.

Viime kaudella 6 000 euron apurahan saaneen Niklas Ekströmin lisäksi apurahan saivat kaudelle 2023 – 2024 Aapo Viippola ja Maria Hoskari, kaikki kolme viime talven EM- ja maailmancupmenestyjiä.

– Hiihtosuunnistajien urheilija-apurahat ovat viime vuosina olleet harvassa hyvästä menestyksestä huolimatta. Nyt tehty apurahapäätös oli varsin mieluisa ja antaa lajin kärkiurheilijoille varmasti lisäpotkua ja motivaatiota heidän valmistautuessaan tulevan talven MM-kisoihin, jotka järjestetään Itävallan Ramsaussa, toteaa huippu-urheilupäällikkö Petteri Kähäri tyytyväisenä.


OKM:n uutinen
Olympiakomitean uutinen