Joukkue Tšekin maailmancupiin valittu

Suunnistuksen valmennusjohto on valinnut joukkueen Tšekissä elokuun alussa kisattavalle maailmancupin toiselle kierrokselle. Suomi-paidan pukevat aikuisten edustehtävissä ensimmäistä kertaa päälleen Espoon Suunnan Hanne Hilo ja Kalevan Rastin Lauri Nenonen.

– Tšekin maailmancupkierros tulee MM-joukkueen ulkopuolelle jääneille urheilijoille erinomaiseen aikaan ja pitää heidät motivoituneina kauden tässä vaiheessa. Sveitsin kisoihin valmistautuminen ja siellä kisaaminen omalta osaltaan valmistavat MM-joukkueen jäseniä myös Tšekin jyrkkäpiirteisiin maastoihin. Varsinkin niille, jotka kisasivat toissa vuoden MM-kisoissa samoissa maisemissa, sopeutuminen tuleviin kisamaastoihin pitäisi olla varsin sujuvaa, valottaa päävalmentaja Thierry Gueorgiou.

Kierroksen ohjelma koostuu sprintistä, sprinttiviestistä, keskimatkasta ja pitkästä matkasta.

– Kahden sprintin myötä fokus siirtyy loppukaudesta sprinttiin ja Tšekin kisat omalta osaltaan palvelevat syksyn EM-sprinttiin valmentautumista. Nyt valitussa 20-henkisessä joukkueessa on paljon kokemusta, mutta myös tuoreempia tulokkaita. Erittäin hienoa lähteä sparraamaan heitä kohti haastavia kisoja, Gueorgiou toteaa.

Suomen joukkue maailmancupiin

Naiset: Ida Haapala Kalevan Rasti (S, K, P), Venla Harju Tampereen Pyrintö (S, K, P), Hanne Hilo Espoon Suunta (S), Aino Mänkärlä Lynx (K, P), Miia Niittynen Kalevan Rasti (S vara, K, P), Kirsi Nurmi SK Pohjantähti (S, K, P), Inka Nurminen Jämsän Retki-Veikot (S), Maija Sianoja MS Parma (S, K, P), Marika Teini Kalevan Rasti (S, K, P), Anu Tuomisto NTNUI (S, K, P).
Varalla: Amy Nymalm Pargas IF (maastomatkat).

Miehet: Tuomas Heikkilä Helsingin Suunnistajat (S), Miika Kirmula Kalevan Rasti (S, K, P), Elias Kuukka Tampereen Pyrintö (K, P), Lauri Nenonen Kalevan Rasti (K, P), Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö (S), Olli Ojanaho Helsingin Suunnistajat (S, K, P), Teemu Oksanen Ikaalisten Nouseva-Voima (S, K, P), Akseli Ruohola MS Parma (S, K, P), Touko Seppä Turun Suunnistajat (S, K, P), Topi Syrjäläinen Helsingin Suunnistajat (S, K, P).
Varalla: Severi Kymäläinen Tampereen Pyrintö.

S = sprintti, K = keskimatka, P = pitkä matka.
Sprinttiviestijoukkueet valitaan ja julkaistaan henkilökohtaisen sprintin jälkeen.


Kisasivut: http://www.wcup.cz/en/home/