SM-keskimatka ja Viestiliigan kolmas osakilpailu suunnistetaan viikonloppuna Pohjanmaalla

Suomalaissuunnistajien katseet kääntyvät viikonloppuna Pohjanmaalle, kun edessä on tiivis kisaviikonloppu. Lauantaina kilpaillaan keskimatkan SM-mitaleista Öjbergetin hiihtokeskuksessa Vaasassa. Sunnuntaina suunnistetaan Viestiliigaa Seinäjoella Nurmossa.

SM-keskimatkalla on tarjolla erittäin pienipiirteinen maasto, jossa suunnistajien keskittymiskykyä ja taitoa mitataan toden teolla. Keskimatka alkaa lauantaiaamun karsintakilpailulla. Pääsarjoissa 50 parasta naista ja miestä etenevät iltapäivän A-finaaliin, jossa ratkaistaan mitalit. SM-keskimatkalle on ilmoittautunut 196 miestä ja 142 naista. Mestaruudet jaetaan myös nuorten ja kokeneempien suunnistajien ikäluokissa. Kaikkiaan SM-keskimatkalle on ilmoittautunut eri sarjoihin yli 1900 suunnistajaa.

Viestiliigaa sunnuntaina Nurmossa

Sunnuntaina kilpaillaan Viestiliigan kolmas osakilpailu Lakeuden viesti. Kilpailupaikkana on Seinäjoen kaupunkiin kuuluva Nurmo, ja viestiradat on viety Isovuoren maastoon, joka koostuu perinteisestä eteläpohjalaisesta suokalliomaastosta.

Tampereen Pyrintö on hallinnut kotimaista miesten viestisuunnistusta voittamalla kevään kaksi ensimmäistä osakilpailua. Lisäksi Pyrintö juhli viikko sitten Ruotsin Tiomila-viestin kakkossijaa, joten se kuuluu kilpailun suurimpiin voittajasuosikkeihin.

Naisten liigassa Tampereen Pyrintö ja Kalevan Rasti ovat tasapisteissä, ja seurat ovat olleet kärkisijoilla molemmissa kauden kahdessa ensimmäisessä startissa. Molemmat ovat ilmoittautuneet sunnuntain kilpailuun useammalla joukkueella.

Lakeuden viestiin on ilmoittautunut 92 miesten ja 72 naisten joukkuetta.

Kilpailut suorana ISTV:ssä ja Ruudussa

Viikonlopun tapahtumia voi seurata kotisohvalta käsin ISTV:n ja Ruudun suorien lähetysten avulla. Lauantain SM-keskimatkalla televisioidaan finaalikilpailut. Lähetys alkaa kello 13.30, ja ensin seurataan naisten kilpailu. Miesten kisa on vuorossa naisten kilpailun ratkettua, ja lähetys päättyy hieman kello 17 jälkeen.

Sunnuntaina Viestiliigan lähetys alkaa kello 10.45 ja miesten viesti starttaa matkaan kello 11.00. Naisten viesti käynnistyy kello 12.30 ja kilpailu on ohi kello 14 jälkeen.

Viikonlopun ohjelma

Lauantai 27.5.2023 SM-keskimatka, Öjberget, Vaasa

Klo 9.00 karsinta
Klo 13.10 naisten finaalin ensimmäinen lähtö
Klo 13.30 ISTV:n ja Ruudun lähetys alkaa
Klo 14.33 miesten finaalin ensimmäinen lähtö
Klo 17.00 kilpailu ratkennut

Sunnuntai 28.5.2023 Viestiliigan 3. osakilpailu Lakeuden Viesti, Nurmo, Seinäjoki

Klo 10.45 ISTV:n ja Ruudun lähetys alkaa
Klo 11.00 Miesten 3 x 7,2-7,4 km viesti alkaa
Klo 12.30 Naisten 3 x 5,9-6,1 km viesti alkaa
Klo 14.15 kilpailu ratkennut

Viestiliigan pistetilanne ennen Lakeuden viestiä

Miehet: 1) Tampereen Pyrintö 200 pistettä, 2) Ikaalisten Nouseva-Voima 180, Turun Metsänkävijät 155

Naiset: 1) Kalevan Rasti 180 pistettä, 2) Tampereen Pyrintö 180, 3) Pargas IF 150

SM-keskimatkan tv-lähetykset
Lakeuden viestin tv-lähetykset