Hiihtosuunnistuksen valmennusryhmät 2023-2024

Hiihtosuunnistuksen valmennusryhmät kaudelle 2023-2024 on valittu.

Hiihtosuunnistusmaajoukkueen pääkilpailut ensi kaudella ovat Itävallan Ramsaun MM-kilpailut.

– Saimme joukkueen kanssa lisää tuntumaa Ramsaun olosuhteisiin menneen kauden maailmancupissa, ja avoimien rinnemaastojen elementit ovat hyvin tiedossa. Viime kaudelle enemmän uudistunut maajoukkue jatkaa hyvällä pohjalla jälleen ensi kauteen. Meillä on onnistumisiin ja menestykseen valmis joukkue jälleen koossa, kertoo hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Tapani Partanen.

Hiihtosuunnistuksen A-maajoukkue

Naiset (2): Maria Hoskari Rastiketut, Sari Vääränen Kouvolan Suunnistajat
Miehet (4): Niklas Ekström MS Parma, Eevert Toivonen Pirkkalan Hiihtäjät, Misa Tuomala Suunta Jyväskylä, Aapo Viippola Sonkajärven Pahka

Haastajaryhmä

Naiset (6): Oili Holopainen Suunta 2000, Nina Kärnä Sonkajärven Pahka, Vilma Pesu Rajamäen Rykmentti, Satu Tuomisto Vaasan Suunnistajat, Venla Viippola Suunta 2000, Heta Virtanen Suunta Jyväskylä
Miehet (4): Wille Laitamäki MS Parma, Tuomas Outinen Kymin Suunnistajat, Roope Lemberg Rasti-Jussit, Miska Tervala Rastivarsat

Nuorten hiihtosuunnistusmaajoukkueen valmentaja Tommi Peltonen kertoon nuorten maajoukkueryhmän valinnoista.

– Nuorten joukkue lähtee tulevaan kauteen hyvistä lähtökohdista. Minulla on kasassa jälleen erittäin motivoitunut joukkue, jonka kanssa lähden tekemään hyvien leiritysten kautta nousujohteista työtä kohti ensi talven päätavoitetta, arvokisoja Itävallan Ramsauhun. Tulevalla harjoituskaudella tukeudutaan meidän joukkueen menestysreseptiin, vahvaan ja toinen toistaan eteenpäin työntävään ryhmäharjoitteluun. Ja kyllä, ensi talven sääennustuksessa on jälleen luvassa mitalisadetta, ennustaa Tommi Peltonen luottavaisin mielin.

Nuorten hiihtosuunnistuksen maajoukkue

Naiset (5): Lotte-Line Ekström MS Parma, Sanni Hoskari Rastiketut, Johanna Naskali Kyrös-Rasti, Anni Salmela Suunta 2000, Amanda Yli-Futka MS Parma
Miehet (6): Joona Hirvilahti Vehkalahden Veikot, Eemil Koskinen Sotkamon Jymy, Ville Lemberg Rasti-Jussit, Miika Muotka Ounasvaaran Hiihtoseura, Pyry Riissanen Espoon Akilles, Eero Sorsa Sotkamon Jymy