Pyöräsuunnistuksen EM-joukkueet valittu

Suomen joukkueet pyöräsuunnistuksen EM-kilpailuihin on valittu. Kisat käydään Portugalin Louléssa 25.–29. huhtikuuta. Suomen joukkue koostuu 35 urheilijasta, joista 18 aikuisten, yhdeksän 20-vuotiaiden ja kahdeksan 17-vuotiaiden sarjassa.

– Portugalin EM-kilpailut ajetaan keväällä 2023 jo huhtikuussa, joten kotimaassa ei ehditä kilpailukautta ennen EM-matkaa aloittaa. Joukkuevalinnat perustuivat pääsääntöisesti edellisen kauden kansainvälisiin näyttöihin ja saamme EM-kilpailuihin jalkeille erittäin kilpailukykyisen joukkueen. Nuorimmissa sarjoissa on mukana myös uusia urheilijoita ensi kertaa kansainvälisissä kilpailuissa. Ennen EM-kilpailuja maajoukkue tulee leireilemään sekä Portugalissa että Baltiassa, joten tuntumaa ja lajinomaisuutta saadaan myös talvikauden aikana. Lisäksi useat urheilijat ovat varmistaneet tuottavat harjoitteluolosuhteet leireilemällä omatoimisesti eteläisessä Euroopassa, summaa pyöräsuunnistusmaajoukkueen vastuuvalmentaja Mika Häkkinen.

Naiset: Antonia Haga OK Botnia, Essi Hakala Vaasan Suunnistajat, Marika Hara Koovee, Kaarina Nurminen Tampereen Pyrintö, Ruska Saarela Kokkolan Suunnistajat, Henna Saarinen Koovee, Ingrid Stengård OK Trian, Eveliina Välimaa Vaasan Suunnistajat, Saara Yli-Hietanen Tampereen Pyrintö
Miehet: Andre Haga OK Botnia, Paulus Hanhijärvi Espoon Akilles, Teemu Kaksonen Ylistaron Kilpa-Veljet, Kare Kaskinen Ulvilan Ura, Jussi Laurila Jalasjärven Jalas, Miika Nurmi Vaasan Suunnistajat, Tomi Nykänen Lahden Suunnistajat -37, Pasi Pyykönen Kankaanpään Suunnistajat, Samuel Pökälä Asikkalan Raikas

20-v. EM-joukkue

Naiset: Emma-Riikka Laamanen Tarpian Suunta, Aino Kankaanpää Lapuan Virkiä, Siiri Rasimus Suunta Jyväskylä, Silja Yli-Hietanen Tampereen Pyrintö
Miehet: Tatu Aaltonen Lynx, Rasmus Huhtamäki Pietarsaaren Hiihtäjät, Eevert Kenttämies Koovee, Simo Klemettinen Suunta Jyväskylä, Aapo Liponkoski Tampereen Pyrintö

17-v. EM-joukkue

Tytöt: Kaisla Häkkinen Hiiltomiehet, Emma Lång Kuopion Suunnistajat, Salla Mustikkamaa Hiiltomiehet, Annika Rantanen Koovee
Pojat: Leevi Kantelinen Hyvinkään Rasti, Eemil Koskinen Hiiltomiehet, Eino Liponkoski Tampereen Pyrintö, Nuutti Toivonen Rajamäen Rykmentti


Lisätietoja: EM-kisasivut