Alueelliset Kompassi-tapahtumat 2023 ilmoittautuminen

Alueet voivat ilmoittautua helmikuun ajan mukaan Kompassi-tapahtumien toteuttajiksi. Kompassi -tapahtumat ovat 14-vuotiaiden ja sitä nuorempien alueellisia matalan kynnyksen suunnistustapahtumia, jotka toteutetaan Suunnistusliiton, suunnistusalueiden ja -seurojen yhteistyössä. Mukana menneellä kaudella oli jo 13 aluetta. Suunnistusliiton tavoitteena on, että Kompassi-tapahtumat kehittyy edelleen valtakunnallisesti tunnetuksi lasten suunnistustuotteeksi, mikä näkyy ja houkuttelee myös uusia harrastajia mukaan lajin pariin.

Alueen seurat päättävät yhdessä mukanaolostaan Kompassi-tapahtumissa ja nimeävät alueen Kompassi-tapahtumien yhteyshenkilön, joka täyttää ilmoittautumislomakkeen Suomisportissa 28.2. mennessä.

Tapahtumasarjan vähintään alustava aikataulu tulee ilmoittaa 15.3. mennessä erikseen alueiden yhteyshenkilöille lähetettävän lomakkeen kautta.

Alueelliset Kompassi-tapahtumat ovat 14-vuotiaiden ja sitä nuorempien matalan kynnyksen suunnistustapahtumia, jotka käsittävät kilpasarjat sekä ForFun-aktiviteetteja. Vuosittainen tapahtumasarja alkaa alueilla toukokuussa ja päättyy syyskuussa sisältäen suosituksen mukaan 4-5kpl cup-tapahtumia, 2kpl viestitapahtumia sekä leirin tai leiripäiviä. Keskeisintä on, että lapset pääsevät suunnistamaan mielekkäitä ratoja omaan osaamisen nähden ja kisailemaan säännöllisesti lähialueella. Tavoitteena on saada innostettua yhdessä myös uusia lapsia ja perheitä mukaan suunnistuksen tapahtumatoiminnan pariin.

Kompassi-tapahtumien ensimmäisenä vuonna 2021 tapahtumia järjestettiin 10 alueella Suomessa ja viime vuonna mukana oli jo 13 aluetta. Suunnistusliiton tavoitteena on, että Kompassi-tapahtumat kehittyy edelleen valtakunnallisesti tunnetuksi lasten suunnistustuotteeksi, mikä näkyy ja houkuttelee osallistumaan.

Kompassi -tapahtumat toteutetaan Suunnistusliiton, suunnistusalueiden ja -seurojen yhteistyössä Kompassi-tapahtumat sivuilta löytyvien ohjeiden mukaisesti. Tapahtumia toteuttavat alueet saavat Kompassi-mitaleita, tarroja, kumppanin lahjoittamia osallistumispalkintoja, beachflagin, O-skills pistelaskupalvelun, sähköisiä ja tulostettavia materiaaleja, Taito-ketun vierailemaan tapahtumissa sekä näkyvyyttä liiton viestintäkanavilla.

Järjestämisohjeisiin on tehty toisen toteutusvuoden jälkeen vain muutama pieni muutos. Cup-pisteytyksessä viimeisellä osakilpailulla ei ole enää korotettua arvoa. Tapahtuman valvoja voi olla myös omasta seurasta, mikäli tehtävään löytyy soveltuva henkilö. Seurojen ja alueiden hyväksi koettuja toimintamalleja on kirjattu ylös järjestelyohjeisiin.

  • Valtakunnallisesti yhtenäinen lasten suunnistustuote
  • Lisää lasten ehdoilla toteutettuja suunnistustapahtumia
  • Säännölliseen osallistumiseen houkutteleva tapahtumasarja
  • Mahdollisuuksien mukaan lähikilpailuita arki-iltaisin
  • Helppoja ja vauhdikkaita ratoja, sprinttiä ja helppoja metsämaastoja
  • Kaikille jotakin: kisailijat -seikkailijat – perheet