Kahdeksalle suunnistajalla urheilija-apuraha

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt kahdeksalle suunnistajalle urheilija-apurahan vuodelle 2023. Apurahoja myönnettiin kaikkiaan 157 kesälajien urheilijalle yhteensä 1 476 000 euroa. Apurahan saaneita urheilijoita on viime vuoteen verrattuna 5 enemmän ja jaettava kokonaissumma kasvoi 92 000 eurolla.

Suunnistajista 10 000 euron apurahan saavat Venla Harju, Miika Kirmula, Elias Kuukka, Olli Ojanaho ja  Marika Teini sekä 6 000 euron apurahan Veera Klemettinen, Elisa Mattila ja Inka Nurminen. Suurimman 20 000 euron apurahan voivat saada vain olympialajeja edustavat urheilijat.

Apurahan tarkoituksena on mahdollistaa taloudelliset edellytykset ammattimaiselle ja päätoimiselle valmentautumiselle sekä menestykselle arvokisoissa.

Lisätiedot: Kaikki urheilija-apurahan 2023 saaneet urheilijat