Tule mukaan Koulu kartalla -seurakoulutuksiin!

Koulu kartalla -viikot tulevat taas keväällä 2023!

Tarjoamme nyt marraskuussa napakoita ja informatiivisia Koulu kartalla -seurakoulutuksia. Etäkoulutuksissa perehdytetään ja innostetaan suunnistusseurojen toimijoita Koulu kartalla -viikkojen toteuttamiseen. Seurakoulutukset toteutetaan alueellisesti kahden tunnin etäkoulutuksina. Mikäli et pääse oman alueen koulutukseen, voit osallistua mihin tahansa tarjolla olevaan koulutukseen.

Koulu kartalla -etäkoulutuksien sisältö (2h)
  1. Suunnistusliiton Koulu kartalla –kokonaisuuden esittely osana lasten suunnistajan polkua
  2. Koulu kartalla –viikkojen toteuttaminen: koululaisrastisto, harjoitukset ja Perheseikkailu
  3. Seurojen aikataulu ja viestintä
  4. Esimerkkitapahtumia ja toteutuksia

Extra: Koulutukseen osallistujat saavat myös lisämateriaalina itseopiskeltavia opetusvideoita ratasuunnitteluohjelman (PurplePen) käytöstä, erilaisten harjoitusten teknisestä toteutuksesta sekä karttojen ekologisesta tulostamisesta.

Nuorilta nuorille

Seurakoulutuksia toteuttavat nuorista suunnistajista koostuva Koulu kartalla -seurakouluttajatiimi: Tessa Salmia, Loviisa Myllymäki, Sonja Julkunen, Valtteri Heikkinen ja Topias Muukkonen.

Koulutuksien avulla seurassa voidaan vaivattomasti perehdyttää ja rohkaista uusia toimijoita seuratoiminnan jatkuvuuden kannalta tärkeisiin tehtäviin. Esimerkiksi nuorilla on paljon osaamista ja innovatiivisuutta, jota he voivat hyödyntää Koulu kartalla -viikkojen toteutuksessa. Erilaisia tehtäviä on mielenkiinnosta riippuen mm. ratasuunnittelun, rastien viennin, tapahtumasuunnittelun, ohjaamisen ja viestinnän tehtävissä.

Vinkki!
Seuran nuorisotoiminnan vastuuhenkilön toimesta tapahtuva henkilökohtainen pyytäminen osallistumaan mukaan
koulutukseen madaltaa varmasti kynnystä nuorten osallistumiselle. Osallistuminen tutulla kaveriporukalla, kokeneemman seuratoimijan lupautuminen tuki- tai ohjaushenkilöksi, tietoisuus tehtävän tärkeydestä seuralle sekä hyödylliset kokemukset ja vastuunotto ovat myös hyviä kannustumia nuorille osallistumiseen.
Lähde mukaan yhteistyöhön!

Koulu kartalla -koulutuksiin osallistujat saavat koulutuksista ohjeiden ja vinkkien lisäksi paljon materiaalia kevään Koulu kartalla -viikkojen toteuttamiseen. Seuran käytössä on dokumenttipohjia, sähköpostipohjia, viestintäohjeita ja markkinointimateriaalia. Perheseikkailujen toteuttamiseen seurat saavat maksuttoman materiaalipaketin. Teemaviikkojen valtakunnallinen viestintä ja haastekilpailu tukevat seurojen koulusuunnistusyhteistyön toteutumista, perheiden tavoitettavuutta ja positiivisen käsityksen muodostumista lajista.

Koulu kartalla -viikkojen toteutuksen laajuuden seura määrittelee itse. Se kuinka monelle koululle tai kuinka monta harjoitusta lähdetään toteuttamaan, on vapaasti valittavissa. Kevään ajankohta on mietitty niin, että tapahtumat toimisivat samalla lapsille ja perheille sopivana ajankohtana lähteä mukaan seurojen suunnistuskoulutoimintaan.

Koulu kartalla -teemaviikkoihin kuuluvissa Perheseikkailuissa koululaisten ja päiväkoti-ikäisten perheet kutsutaan seurojen valitsemana arki-iltana tai viikonloppuna tutustumaan suunnistukseen erilaisten toiminnallisten harjoitteiden kautta. Perheseikkailussa myös seuratoiminnan markkinointiin on kiinnitetty huomiota. 

Tavoitteena yhä laajempi toimintamalli

Viimeisen kaksi vuotta 30 suunnistusseuraa on ollut toteuttamassa Suunnistusliiton kanssa yhteistyötä Koulu kartalla -viikoilla.

Palaute yhteistyöseuroilta on ollut hyvää: ”Ohjeet ovat selkeät ja valmiin materiaalin määrä valtava, aina sähköpostiviesteistä alkaen! Tähän on helppo liittyä mukaan, vaikka ei olisi kuin yksi toimija, sillä lähes kaikki on mietitty valmiiksi.”

Nyt kutsumme yhä useampaa seuraa mukaan toimintamalliin, jotta yhä useampi lapsi voisi saada positiivisia kokemuksia suunnistuksesta ja innostua siitä monipuolisena, hauskana ja kehittävänä harrastuksena!

Koulukartalla.fi 
Instagramissa @koulukartalla