Koulu kartalla -ohjelma hakee nuoria seurakouluttajia

Suomen Suunnistusliiton Koulu kartalla -ohjelmaan kuuluvat koulukartalla.fi sivusto sekä valtakunnalliset Koulu kartalla -teemaviikot toteutettuna yhteistyössä suunnistusseurojen kanssa.

Koulu kartalla -teemaviikoilla yhteistyöseurat toteuttavat valitsemilleen yhteistyökouluille ja päiväkodeille koululaisrastistoja ja laativat valmiita harjoituksia. Siltaa kohti seuratoimintaa on edistetty toteuttamalla Perheseikkailuja, joissa koko perhe tutustutetaan lajiin koulupäivän ulkopuolella toiminnallisten harjoitteiden kautta. Perheseikkailuissa seura pääsee myös markkinoimaan omaa toimintaansa.

Koulu kartalla -ohjelmaa halutaan vahvistaa ja tavoitteena on saada jatkossa yhä useampi seura mukaan toteuttamaan Koulu kartalla -teemaviikkoja.

Nuorilta nuorille

Haemme nyt mukaan Koulu kartalla -ohjelmaa edistämään nuoria seurakouluttajia, joiden tehtävänä on järjestää Koulu kartalla -seurakoulutustilaisuuksia innostaen ja opastaen erityisesti seurojen nuoria toteuttamaan keväisiä Koulu kartalla -teemaviikkoja.  Seurakoulutukset tullaan toteuttamaan etäkoulutuksina.

Seurakouluttajan tehtävänä on etäkoulutuksissa esitellä Koulu kartalla -teemaviikon toiminnot, opastaa koululaisrastistojen suunnittelua, harjoitusten laadintaa, Perheseikkailun toteuttamista, viestintää kouluille ja päiväkodeille, seuratoiminnan markkinointia ja toimintojen aikatauluttamista. Kouluttajalla on käytettävissä valmis koulutusmateriaali sekä -ohje ja heille järjestetään oma kouluttajakoulutus. Seurakoulutuksia on suunniteltu yhdelle kouluttajalle n. 2-4 kpl ja ne ovat kestoltaan 3h. Kouluttajalle maksetaan tehtävästä palkkio ja aikatauluista sovitaan yhteisesti.

Eduksi katsotaan, jos kouluttaja on itsekin nuori aktiivisuunnistaja, vähintään 17 vuoden ikäinen ja omaa hyvät vuorovaikutustaidot, digitaidot sekä suunnistuksen ratasuunnitteluohjelmien käytön.

Tehtävään hakemukset oheisella lomakkeella 20.9.2022 mennessä.

Hakulomake

Tiedustelut nuoriso- ja koulutuspäällikkö Katri Lindeqvist katri.lindeqvist (at) suunnistusliitto.fi puh. 0443236657.