Venla Harju ja Miika Kirmula sprinttimestarit Jyväskylässä

Venla Harju ja Miika Kirmula voittivat sprinttisuunnistuksen SM-kultaa Jyväskylässä sunnuntaina. SM-sprintti oli samalla suomalaissuunnistajien viimeinen näyttökilpailu ennen maajoukkuevalintoja maailmancupin ensimmäiselle kierrokselle.

Tampereen Pyrinnön Harju piti naisten 3,3 kilometrin radalla ylivoimaista kyytiä jättämällä muita vähintään 25 sekuntia.

– Pari kertaa jouduin pysähtymään rastiväleillä, mutta ne pysähdykset kannatti tehdä, jotta tiesin mitä kautta rastille pitää mennä”, tiivisti naisten voittaja suorituksensa.

Harju on panostanut sprinttimatkoille koko talven ja kevään, sillä Tanskan sprinttimatkojen MM-kilpailut ovat kauden päätavoite.

– Voitto tuo itseluottamusta ja tämän pohjalta on kiva lähteä maailmancupiin katsomaan oman vauhdin riittävyys kansainvälisillä radoilla.”

Harju ei ole asettanut sijoitustavoitteita, mutta tietää, että onnistuneilla suorituksella sijoitus voisi olla kuuden parhaan joukossa.

– Me olemme juosseet talven maajoukkueleireillä sprinttejä muita maajoukkueita vastaan. Maailmassa on useampia naisia, jotka pystyvät tämän tasoista vauhtia pitämään. Se on sitten vähän päivästä ja radasta kiinni, kuka onnistuu”, Harju mietti.

Ylivoimaisen Harjun takana käytiin sekuntikampailu muista mitaleista. Kalevan Rastin Marika Teini suunnisti hopealle ja Espoon Suunnan Ida Haapala pronssia vain sekunnin Teinistä. Jämsän Retki-Veikkojen Inka Nurminen putosi mitaleilta sekunnin erolla Haapalaan.

Kirmula testaa kansainvälisen vauhtinsa Ruotsin maailmancupissa

Miesten neljän kilometrin radalla Kalevan Rastin Miika Kirmula voitti mestaruuden viiden sekunnin erolla Helsingin Suunnistajien Tuomas Heikkilään.

Kirmula oli tyytyväinen päivän suoritukseensa muutamaa epäröimistä lukuun ottamatta.

– Ruotsin maailmancupissa pääsen näkemään ensimmäistä kertaa kansainvälistä sprinttivauhtia. Se on iso välitavoite ennen mahdollisia Tanskan MM-kilpailuja”, Kirmula kertoi.

Aiemmin Kirmula on satsannut maastosuunnistuksen puolelle, joten kansainvälinen vauhti sprintissä on arvoitus.

– Omasta vauhdista on vaikea sanoa mitään, mutta muut suomalaiset ovat juosseet kansainvälisiä sprinttejä ja näyttäneet onnistuneilla suorituksilla olevansa korkealla”, kotimaansa kilpakumppanit Jyväskylän kaduilla voittanut Kirmula kertoi.

Miesten sarjassa pronssille suunnisti Ikaalisten Nousevan-Voiman Teemu Oksanen.

Suunnistuksen maailmancupin sprinttikiertue käydään Ruotsissa 26.-29. toukokuuta.

Tulokset

Naiset 3,3 km

1) Venla Harju Tampereen Pyrintö 13.44, 2) Marika Teini Kalevan Rasti 14.09, 3) Ida Haapala Espoon Suunta 14.10, 4) Inka Nurminen Jämsän Retki-Veikot 14.11, 5) Elisa Mattila Lahden Suunnistajat-37 14.18, 6) Sari Anttonen SK Pohjantähti 14.21, 7) Veera Klemettinen Suunta Jyväskylä 14.26, 7) Kirsi Nurmi SK Pohjantähti 14.26, 9) Jenny Patana Hiidenkiertäjät 14.28, 10) Venla Taulavuori Jämsän Retki-Veikot 14.37.

Miehet 4,0 km

1) Miika Kirmula Kalevan Rasti 14.26, 2) Tuomas Heikkilä Helsingin Suunnistajat 14.31, 3) Teemu Oksanen Ikaalisten Nouseva-Voima 14.40, 4) Joni Hirvikallio Koovee 14.44, 5) Juho Ylinen Ikaalisten Nouseva-Voima 14.50, 6) Severi Kymäläinen Tampereen Pyrintö 14.55, 7) Samu Heiska Turun Metsänkävijät 15.02, 8) Touko Seppä Turun Suunnistajat 15.03, 9) Einari Heinaro Helsingin Suunnistajat 15.04, 10) Aaro Aho Valkeakosken Haka 15.06.

SM-Sprintin tapahtumasivut
Kaikki tulokset
Kuvia