Maailmancup käynnistyy helatorstaina Ruotsista – Viestiliiga jatkuu lauantaina Kangasalla

Helatorstai ja sitä seuraava viikonloppu kuluvat suunnistuksentäyteisissä merkeissä. Maailmancup-kauden avauskierros kilpaillaan Ruotsissa kolmen osakilpailun voimin torstaina, lauantaina ja sunnuntaina. Kilpailut ovat tärkeitä urheilijoille, jotka saavat alleen kovia kansainvälisiä startteja ennen kesäkuisia Tanskan MM-kilpailuja. Kisojen tuloksia seurataan tarkasti myös valmennusjohdossa, sillä niiden perusteella tehdään lopullisia valintoja MM-kilpailuihin. Lauantaina suunnistetaan myös kotimaista Viestiliigaa Hämeen Rastiviestin merkeissä. Kangasalta haetaan vastaavasti viimeisiä askelmerkkejä kesäkuun Lukkari-Jukolaan.

Maailmancupin näyttämönä toimii Boråsin kaupunki reilut 60 kilometriä Göteborgista itään. Helatorstaina kilpaillaan sprintti. Lauantain ohjelmassa on pudotussprintti ja sunnuntaina suunnistetaan sprinttiviesti. Maailmancupin avausviikonlopun kaikki matkat ovat sprinttimatkoja, sillä kesäkuun MM-kisoissa kilpaillaan juuri edellä mainituilla matkoilla. Maailmancupissa Suomea edustaa kahdeksan naista ja kahdeksan miestä.

Rastikarhut säväyttänyt alkukauden Viestiliigassa

Hämeen Rastiviesti on kauden kolmas Viestiliigan osakilpailu. Kahden osakilpailun jälkeen naisten liigaa johtaa Rastikarhut ja Tampereen Pyrintö tasapistein. Porilainen Rastikarhut on tehnyt tasaisia suorituksia useamman joukkueen voimin kauden kotimaisissa kilpailuissa. Seuran kantaviin voimiin kuuluva Suvi Heittola kertoo alkukauden onnistumisten tuovan lisämotivaatiota tekemiseen.

– On ollut kiva nähdä, että se hyvä perustekeminen usein riittää, eikä tarvitse lähteä riskillä yliyrittämään. Se vie turhia paineita pois, Heittola kertoo Hämeen Rastiviestin sivuilla julkaistussa ennakkojutussa.

Lisää Heittolan ja Rastikarhujen valmentajan Manne Willmannin ajatuksia voi lukea Hämeen Rastiviestin tapahtumasivuilta.

Ikaalinen haluaa takaisin miesten kärkeen Kangasalla

Miehissä liigaa johtaa Koovee Tampereelta ennen Helsingin Suunnistajia ja Tampereen Pyrintöä. Viime vuonna miesten liigan kärkikamppailuissa näkynyt, ja muun muassa Hämeen Rastiviestin Valkeakoskella voittanut Ikaalisten Nouseva-Voima on suunnistanut kauden avausosakilpailuissa vaisusti. Mikko Knuuttila kuitenkin uskoo seuran nousevan kärkeen lauantaina Kangasalla.

– Oma vire on ollut vaihtelevan alkukevään jälkeen koko ajan paranemaan päin. Talven ja alkukevään aikana on ollut edelleen pieniä ongelmia keuhkojen kanssa, mutta nyt on mennyt paremmin ja odotukset alkukesän tärkeisiin kisoihin ovat luottavaiset, Knuuttila kertoo tilanteestaan.

– Hämeen Rastiviesti toimii hyvänä lähtölaukauksena Jukola-kunnon virittämiseen ja lähdemme ehdottomasti puolustamaan viimevuotista voittoa, Knuuttila jatkaa.

Tosin ikaalilaiset joutuvat pärjäämään Kangasalla ilman Teemu Oksasta, joka kilpailee samaan aikaan maailmancupissa.

Hämeen Rastiviestissä suunnistetaan kolme osuutta. Naisten viestissä on mukana 63 joukkuetta. Miesten viestiin on ilmoittautunut 98 joukkuetta.

Kaikki viikonlopun suunnistusstartit ovat nähtävissä Viaplaylla. Hämeen Rastiviestiä voi seurata myös V Sport Suomi + -kanavalta.

Loppuviikon suunnistuslähetysten tiedot

Torstai 26.5.2022  

Viaplay klo 13.00, suunnistuksen maailmancupin sprintti, Borås, Ruotsi

Lauantai 28.5.2022 

Viaplay ja V Sport Suomi + klo 9.50, Suunnistuksen Viestiliiga, Hämeen Rastiviesti, Kangasala
Viaplay klo 17.00, suunnistuksen maailmancupin pudotussprintti, Borås Ruotsi

Sunnuntai 29.5.2022 

Viaplay klo 14.00, suunnistuksen maailmancupin sprinttiviesti, Borås Ruotsi

Linkkejä

Maailmancup 

Viestiliiga 

Suunnistusliiton kuvapankki