Koovee ja Lahden Suunnistajat voittoihin Viestiliigan kolmannessa osakilpailussa

Suunnistuksen Viestiliigan kolmas osakilpailu käytiin lauantaina Hämeen Rastiviestin merkeissä Kangasalla. Kolmen osuuden viesteissä voittoihin ylsivät tamperelainen Koovee miehissä ja Lahden Suunnistajat-37 naisissa.

Miesten viesti ratkesi toisella osuudella, kun ukrainalaissuunnistaja Olexandr Kratov karkasi muilta tuoden Kooveen lähes minuutin johtoasemassa vaihtoon. Viimeisellä osuudella Timo Sild piti muut takanaan ja tamperelaisseura otti kauden toisen osakilpailuvoittonsa Kevätyön viestin jatkeeksi.

– Keskustelimme etukäteen, että vanhan koulukunnan taktiikka ei petä koskaan: Jokainen teki tasaisen suorituksen ja nautti suunnistuksesta. Oma vauhti tuntui hitaalta, mutta ehkä se ei sitten ollut sitä. Lisäksi tuntui, että minulla oli tänään kilpakumppaneita nopeampi hajonta ja se auttoi tekemään eron, Kratov tiivisti oman sekä joukkueensa suorituksen.

Viestiliigan kaksi voittoa ja yksi kakkostila tarkoittavat, että Koovee on hallinnut kevään ja alkukesän ajan suomalaista viestisuunnistusta. Kymmenen osuuden Tiomila-viestissä Ruotsissa Koovee venyi myös hyvin ollen toiseksi parhaana suomalaisjoukkueena seitsemäs.

– Onnistuminen Tiomilassa antaa paljon intoa Jukolan viestiin. Pysymme kyllä kärkikahinoissa loppuun saakka, kun teemme tasaisia suorituksia, Kratov uskoo.

Avausosuutta Kooveen joukkueessa suunnisti Lauri Sild.

Toiseksi sijoittunut Ikaalisten Nouseva-Voima pääsi lopulta lähelle, mutta eroa voittajiin jäi 23 sekuntia. Ikaalisten joukkueessa suunnistivat Tuomas Kotro, Mikko Knuuttila ja Eetu Savolainen. Viestin kolmas oli Turun Metsänkävijät kolmikolla Jussi Suna, Marek Minar ja Samu Heiska. Eroa Kooveen joukkueeseen oli 37 sekuntia.

Minna Kaupilta väkevä ankkuriosuus

Naisten viestissä SK Pohjantähden Anna Haataja tuli toiseen vaihtoon lähes puolentoista minuutin etumatkalla. Oululaisjoukkueen Sari Anttonen joutui kuitenkin toteamaan yhden takaa-ajajan paremmakseen. Lahden Suunnistajat-37:n kokenut Minna Kauppi saavutti Anttosen puolitoista kilometriä ennen maalia ja paineli lopussa ohi.

Vedin junamaisesti: Keskityin vain suunnistamiseen ja ajattelin, että jos saan jonkun kiinni, pitää silti vain keskittyä suunnistukseen. Pakko kyllä myöntää, että polkaisin vähän lisää vauhtia, kun näin Sarin lopussa, ja siinä hän taisi jäädä, Kauppi kuvaili osuuttaan.

Viime vuonna Viestiliigan kokonaisvoiton ottanut lahtelaisjoukkue aloitti kauden hieman alavireisesti, mutta Hämeen Rastiviestin voitto sai hymyn suupieliin sopivasti ennen Venlojen viestiä.

– Tämä voitto auttaa todella paljon. Meillä on ollut loukkaantumisia keväällä ja talvella, mutta nyt tuntuu, että talviteloillakin olleiden kunto alkaa nousta. Hyvältä näyttää Venloja ajatellen, Kauppi iloitsi.

Kaupin kanssa voittajajoukkueessa suunnistivat Karoliina Ukskoski ja Anna Närhi.

Lahden Suunnistajat-37

SK Pohjantähti jäi voitosta 27 sekuntia. Pohjantähden viestin aloitti Marttiina Joensuu. Kaksi minuuttia voittajan takana viestin kolmas oli Paimion Rasti joukkueella Ina Westerlund, Eveliina Hirvonen ja Milja Väätäjä.

Koovee kasvatti johtoasemaansa Viestiliigan miesten kokonaispisteissä. Toisena on Helsingin Suunnistajat ja kolmantena Turun Metsänkävijät. Naisten liigakärjessä jatkaa Kangasalla viidenneksi sijoittunut Rastikarhut ennen Tampereen Pyrintöä ja Lahden Suunnistajia.

Viestiliigaa on jäljellä vielä neljä osakilpailua, joista seuraavana on Venlojen ja Jukolan viestit Mynämäellä 18.-19. kesäkuuta.

Hämeen Rastiviestin tulokset 28.5.2020

Miehet (6,0 km + 4,9 km +7,5 km) 

1) Koovee 1.38.45 (Lauri Sild, Oleksandr Kratov, Timo Sild), 2) Ikaalisten Nouseva-Voima 1.39.08 (Tuomas Kotro, Mikko Knuuttila, Eetu Savolainen), 3) Turun Metsänkävijät 1.39.22 (Jussi Suna, Marek Minar, Samu Heiska), 4) Helsingin Suunnistajat 1.39.39 (Veli Kangas, Ollipekka Heikkilä, Topi Syrjäläinen), 5) Navi 1.40.42 (Topias Ahola, Aleksi Sopo, Aleksi Karppinen)

Naiset (5,0 km + 4,1 km + 5,7km) 

1) Lahden Suunnistajat-37 1.36.42 (Karoliina Ukskoski, Anna Närhi, Minna Kauppi), 2) SK Pohjantähti 1.37.09 (Marttiina Joensuu, Anna Haataja, Sari Anttonen), 3) Paimion Rasti 1.38.41 (Ina Westerlund, Eveliina Hirvonen, Milja Väätäjä), 4) Pargas IF 1.39.11 (Yvonne Gunell, Katja von Schoultz, Amy Nymalm), 5) Rastikarhut 1.40.33 (Suvi Heittola, Elli Peltomäki, Mira Kaskinen)

Viestiliigan 2022 seuraavat osakilpailut

18.-19.6.2022 Venlojen ja Jukolan viesti (Mynämäki)
21.8.2022 Kymen Rastiviesti (Kotka)
11.9.2022 Suunnistuksen SM-viesti (Hämeenlinna)
17.9.2022 Viestiliigan finaali (Porvoo)