Suunnistusta Elisa Viihde Viaplayssa

NENT Group ja Suomen Suunnistusliitto ovat solmineet sopimuksen kesän suunnistustapahtumien välittämisestä. Sopimus kattaa suunnistuksen Viestiliigan kokonaisuudessaan, kaksi henkilökohtaista SM-kilpailua sekä kaikki suunnistuksen maailmancupin osakilpailut.

Mistä katson?

Kaikki kilpailut ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa, Elisa Viihde Viaplay Total -paketilla.

Lisäksi valikoituja tapahtumia tullaan näkemään V sport -kanavilla. V sport -kanavat saat käyttöösi tilaamalla V premium -paketin.

 • Tilata voit osoitteessa viaplay.fi tai oman operaattorisi kautta.

Suunnistuksen lisäksi saat verrattoman valikoiman muuta huippuluokan liveurheilua, kuten Formula 1, NHL, Valioliiga, Bundesliiga, UFC, talviurheilun huipputapahtumat, golfia ja paljon muuta. Elisa Viihde Viaplay Total -paketissa mukana myös huippuleffat ja -sarjat, V premiumissa urheilu ja elokuvat.

Tämän lisäksi V sport+ Suomi -kanava on saatavilla operaattoreilla kanavakorttiasiakkaille ja/tai IPTV-boksi asiakkaille (tarkoittaa suomeksi sitä että näkyy huomattavan isolle osalle väestöä ilman erillistä tilausta). V sport+ Suomi on talviurheilun ykköskanava, jolta näkyy myös valikoituja otteluita jalkapallon Valioliigasta, Bundesliigasta, NHL:stä, sekä paljon muuta huippu-urheilua. Keväästä 2022 alkaen kanavan ohjelmistossa on myös Formula 1:n aika-ajoja, ennakkostudioita ja kohokohtia. Kanava on myös mukana V premium -paketissa.

– Suunnistus tuo hienon lisän Viaplayn kotimaiseen urheilutarjontaan. Samalla suunnistus jatkaa kestävyysurheilutarjontaa hiihtokauden päättyessä. Tiimissämme on kokemusta suunnistuslähetysten tekemisestä useiden vuosien ajalta, ja Jussi Eskola sekä Mikko Reitti ovat tuttuja ääniä suunnistuksen ystäville, sanoo NENT Group Finlandin urheilupäällikkö Ville Klinga.

Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki iloitsee yhteistyön käynnistymisestä: ”Kevään varma merkki on suunnistuksen kilpailukauden käynnistyminen. Suunnistuksen Viestiliiga on vakiinnuttanut paikkansa niin suunnistajien kuin katsojien parissa. Viestiliiga ja SM-kilpailut tarjoavat tv-yleisölle jännittävää seurattavaa koko kaudeksi huhtikuusta syyskuulle”, lupaa Ilomäki.

– Kansainvälisesti suomalainen suunnistus elää vahvaa nousukautta. Ruotsista valmentajaksi rekrytoitu kaikkien aikojen menestynein miessuunnistaja Thierry Gueorgiou on talven aikana leirittänyt maajoukkuetta etelässä, ja toukokuussa Ruotsissa käynnistyvässä maailmancupissa päästään vertailemaan tasoa muihin maihin. On hienoa päästä tekemään yhteistyötä Viaplayn kanssa. Jussi Eskolan ja Mikko Reitin saaminen takaisin lajin selostajiksi vahvistaa suunnistuksen kiinnostavuutta suomalaiskatsojien silmissä”, Ilomäki jatkaa.

Suunnistuskisat Elisa Viihde Viaplayssa

Suunnistuksen Viestiliiga 2022
 • 8.4.2022 Kevätyön viesti (Naantali)
 • 24.4.2022 FinnSpring (Askola)
 • 28.5.2022 Hämeen Rastiviesti (Kangasala)
 • 21.8.2022 Kymen Rastiviesti (Kotka)
 • 11.9.2022 Suunnistuksen SM-viesti (Hämeenlinna)
 • 17.9.2022 Viestiliigan finaali (Porvoo)
SM-kilpailut 2022
 • 15.5.2022 SM-sprintti (Jyväskylä)
 • 10.9.2022 SM-keskimatka (Hyvinkää)
Suunnistuksen maailmancup
 • 25.-29.5.2022 World Cup (Ruotsi)
 • 3.-7.8.2022 EM / World Cup (Viro)
 • 1.-3.10.2022 World Cup (Sveitsi)

Viestiliigan kilpailut tulevat SSL:n Youtube -kanavalle jälkilähetyksenä avoimesti katsottavaksi noin 2-4 päivää kilpailujen jälkeen.