Ville-Petteri Saarelalle hiihtosuunnistuksen MM-kultaa

Artikkelikuvassa: Ville-Petteri Saarela

Keminmaan hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut käynnistyivät Suomen joukkueelta upeasti. Pääsarjoissa avausmatkalla sprintissä saaliina oli heti kolme mitalia sekä kaksi sijoitusta pistesijoille kuuden joukkoon. Sprinttikilpailu hiihtosuunnistettiin Kallinkankaan maastoissa erinomaisissa olosuhteissa ja mukavassa pakkaskelissä.

Miesten kilpailussa Ville-Petteri Saarela onnistui erinomaisesti, ja hän saavutti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen MM-mitalin. Aikaisemmat MM-mitalit Saarela on saavuttanut viesteistä.

– Kotikisat ja kultamitali avauspäivältä, ei sitä voi kisalta oikein muuta toivoa. Siitä asti kun kisat tänne myönnettiin, niin olen tähdännyt täällä menestymiseen. Olihan sen mukana ehtinyt muodostua jonkin verran menestyspaineitakin, mutta onnistuminen helpotti niitä nyt paljon, kuvaili tyytyväinen ja huojentunut Saarela.

– Jätin suunnitellusti EM-kisat väliin ja satsasin kaiken näihin kisoihin. Olen säilynyt terveenä ja harjoittelu on mennyt hyvin. Hyvällä balanssilla tämä kisavauhti on löytynyt. Nyt nautitaan kisaviikosta ja jatketaan sujuvia hyviä suorituksia, suunnitteli mestari Ville-Petteri Saarela.

Tuomas Kotro

Saarelan takana tiukassa kilpailussa Tuomas Kotro otti hopeaa ja Ruotsin Rasmus Wickbom pronssia. Kotron ero Saarelaan oli vain sekunnin, ja Kotrokin oli suoritukseensa hyvin tyytyväinen.

– Sprintti on meidän lajissa se herkin kisamuoto ja olen löytänyt tällä kaudella siihen hyvän rutiinin. Toteutin tänään tasapainoista läsnäolevaa suunnistusta, eli kaikki oli sopivasti hallinnassa. Huominen lähtötilanne on aikaerojen suhteen hyvin tiivis, ja tavallaan kuin yhteislähtökisa. Siihen pitää jatkaa samanlaisella hyvällä fiiliksellä kuin tänäänkin, suunnitteli hopeamitalisti Tuomas Kotro.

Mitalistien taustalla suomalaisista onnistui erinomaisesti myös Eevert Toivonen, joka jakoi neljännen tilan Norjan Jorgen Baklidin kanssa jääden vain seitsemän sekuntia voittaja Saarelasta.

Naisten kilpailussa mestaruus ratkaistiin myös vaivaisella sekunnin erolla, kun Viron Daisy Kudre Schnyder otti kultaa ennen hopean jakaneita Salla Koskelaa ja Ruotsin Magdalena Olssonia.

Salla Koskela

– Rata oli tänään tuttua ja tiukkaa suomalaista hiihtosuunnistusta. Parissa kohdassa ehkä olisi voinut sekunteja saada pois. Yhdessä kohdassa otin käännön yhden risteyksen liian aikaisin mutta se johti lopulta kuitenkin sinne minne pitikin ja lopussa jäi yksi oiko huomaamatta. Mutta olen kyllä tosi tyytyväinen suoritukseen ja mitaliin, iloitsi hopeamitalisti Salla Koskela.

Suomalaisnaisten menestystä täydensi hienosti myös kuudenneksi sijoittunut Sonja Mörsky.

Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut jatkuvat huomenna takaa-ajokilpailulla, johon lähdetään tämän päivän sprintin aikaeroin.

Tulokset – hiihtosuunnistuksen MM-sprintti 15.3.2022, Keminmaa

Miehet (3,9 km): 1) Ville-Petteri Saarela FIN 11.47, 2) Tuomas Kotro FIN 11.48, 3) Rasmus Wickbom SWE 11.50, 4) Jorgen Baklid NOR 11.54, 4) Eevert Toivonen FIN 11.54, 6) Henrik Fredriksen Aas NOR 12.06, … 12) Misa Tuomala FIN 12.22, 15) Tero Linnainmaa FIN 12.29, 19) Matias Maijala FIN 12.42, 19) Aapo Viippola FIN 12.42, 34) Miska Tervala FIN 13.29

Naiset (3,3 km): 1) Daisy Kudre Schnyder EST 11.36, 2) Salla Koskela FIN 11.37, 2) Anna Magdalena Olsson SWE 11.37, 4) Frida Sandberg SWE 11.46, 5) Anna Ulvensoen NOR 11.59, 6) Sonja Mörsky FIN 12.06, … 12) Sari Vääränen FIN 12.22, 12) Kaisa Klemettinen FIN 12.22, 20) Mervi Pesu FIN 12.51, 22) Tuuli Suutari FIN 12.58, 24) Heta Virtanen FIN 13.11, 28) Satu Tuomisto FIN 13.45