Seuratoiminnan kehittämistuen haku on käynnissä marraskuun ajan

Seuratoiminnan kehittämistuen haku vuodelle 2022 urheiluseuroille on käynnissä marraskuun ajan. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä tuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena. Suunnistusseurat ovat viime vuosina saaneet hyvin tukea sekä palkkaus- että toiminnallisiin hankkeisiin.

Myönnettävä avustus voi kattaa enintään 75 prosenttia avustettavan toiminnan tai hankkeen hyväksyttävistä kokonaiskustannuksista. Muun rahoituksen tulee näin olla vähintään 25 prosenttia. Pienin haettava avustussumma on 2 500 euroa ja suurin 25 000 euroa. Hankkeet voivat olla yksi- tai kaksivuotisia.

Seuratuen painopisteenä on matalan kynnyksen harrastustoiminnan järjestäminen. Seuratuen avulla voidaan kokeilla innovatiivisia toimintamalleja, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä sekä tukea vapaaehtoistyötä.

Seuratukea kannattaa hakea selkeään kehittämistarpeeseen hyvällä suunnitelmalla. Hanke tulee valmistella huolellisesti ja varata aikaa hakemuksen tekoon. Tärkeintä on lukea tarkasti hakuohjeet. Liikunnan aluejärjestöt toteuttavat seuratuki-infoja ja SSL:n lokakuisessa Seurafoorumissa käsiteltiin myös seuratukea.

Sparrausapua suunnistusseurojen hankkeisiin voi kysyä tapahtuma- ja seurapäällikkö Timo Saariselta (timo.saarinen@suunnistusliitto.fi).

Seuratuen haku tapahtuu sähköisesti Suomisport-palvelusta.

Hakuohjeet löytyvät Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail