Olympiakomitean tehostamistuki suunnistukselle 120 000 euroa

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on julkaissut kesälajien tukipäätökset vuodelle 2022. Tukea jaetaan vuonna 2022 yhteensä 4,05 miljoonaa euroa. Suunnistus kuuluu kansainvälisen tason yksilölajeihin ja saa tehostamistukea yhteensä 120 000 euroa. Suunnistuksen tukimäärä on runsaat 6 000 euroa muutamaa edellisvuotta suurempi.

Suunnistuksen saamasta rahallisesta tuesta noin puolet kohdentuu valmentajatukiin ja loppuosuus A-maajoukkuetoiminnan tehostamiseen. Lisäksi merkittävässä roolissa on A-maajoukkueurheilijoiden asiantuntijatuki mm. urheiluakatemioiden ja Kihun kautta.

Olemme erittäin tyytyväisiä, että Huippu-urheiluyksikön tuki jopa kasvoi viime vuodesta. Suunnistuksella on nyt erinomainen ja uskottava huippu-urheilusuunnitelma, joka ulottuu aina Kuopion 2025 MM-kilpailuihin saakka, summaa huippusuunnistuspäällikkö Petteri Kähäri yhteistyöstään uuden päävalmentaja Thierry Gueorgioun kanssa.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail