Suunnistuksen valmennusryhmät kaudelle 2022 on valittu

Suunnistuksen valmennusryhmät kaudelle 2022 on valittu. A-maajoukkueen ja haastajaryhmän muodostamaan kokoonpanoon kuuluu yhteensä 22 urheilijaa.

Thierry Gueorgiou nimesi valmennusryhmät ensimmäistä kertaa Suomen suunnistusmaajoukkueen päävalmentajana.

– A-maajoukkueeseen valitut urheilijat ovat antaneet sellaisia näyttöjä, että he ovat valmiita taistelemaan MM-tason menestyksestä. Haastajaryhmän urheilijoille toiminta antaa taas mahdollisuuden jatkaa kehityksen polulla. Valintojen rajaaminen ei ollut helppoa, sillä meillä on vahva huippusuunnistuksen kulttuuri, ja maajoukkueiden kynnyksellä on lukuisia urheilijoita. Uskon kuitenkin, että myös maajoukkuetoiminnan ulkopuolella seuroissa tehdään laadukasta valmennustyötä tason nostamiseksi entisestään, kertoo Gueorgiou.

Maajoukkueen leiritys tarjoaa ensi kaudella tiiviin kalenterin sekä avointa toimintaa.

– Valmennuksessa tavoitteemme on luoda maajoukkueeseen hyvät onnistumisen toimintatavat ja tarjota mahdollisimman hyvät tukitoimet. Pyrimme tarjoamaan mahdollisimman paljon avoimia leirejä myös valmennusryhmien ulkopuolisille kansainväliseen menestykseen tähtääville suunnistajille. Tarkennamme toimintasuunnitelmiamme sekä valintaohjeita vielä tulevina viikkoina. Työ menestyvän suunnistusmaajoukkueen eteen jatkuu, ja mikäli osaamme toimia tehokkaasti yhdessä, meitä on vaikea pysäyttää, päättää Gueorgiou.

Suunnistuksen A-maajoukkue

Naiset (5): Venla Harju Tampereen Pyrintö, Lotta Karhola Tampereen Pyrintö, Veera Klemettinen Suunta Jyväskylä, Maija Sianoja MS Parma, Marika Teini Kalevan Rasti
Miehet (5): Joonas Ahola Navi, Miika Kirmula Kalevan Rasti, Elias Kuukka Tampereen Pyrintö, Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö, Olli Ojanaho Helsingin Suunnistajat

Haastajaryhmä

Naiset (6): Alexandra Enlund Pargas IF, Anni Haanpää Tampereen Pyrintö, Ida Haapala Espoon Suunta, Anna Haataja SK Pohjantähti, Inka Nurminen Jämsän Retki-Veikot, Amy Nymalm Pargas IF
Miehet (6): Aaro Aho Valkeakosken Haka, Tuomas Heikkilä Helsingin Suunnistajat, Otto Kaario Helsingin Suunnistajat, Teemu Oksanen Ikaalisten Nouseva-Voima, Akseli Ruohola MS Parma, Topi Syrjäläinen Helsingin Suunnistajat

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail