Mika Häkkinen pyöräsuunnistuksen päävalmentajaksi

Pyöräsuunnistusmaajoukkueen ja valmennusryhmien uudeksi päävalmentajaksi on nimetty Mika Häkkinen. Häkkinen toimii Tampereen Urheiluakatemian pyöräsuunnistusryhmän valmentajana sekä yrityksensä Pihkafit Oy:n kautta myös pyöräsuunnistuksen Suomen Cupin taustalla.

Häkkinen on toiminut pyöräsuunnistuksen parissa laajasti erilaisissa tehtävissä, sillä viimeisen vuoden aikana kokemusta on kertynyt muun muassa MM-kisojen ratamestarin tehtävistä Kuortaneella, Suomen Cupin ja MM-kisojen TV-tuotantojen suunnittelusta, tapahtumien järjestämisestä sekä pyöräsuunnistuksen lajianalyysin päivityksestä osana valmentajan ammattitutkintoa.

 

Mika Häkkinen toimi pyöräsuunnistuksen maajoukkueen valmennuksen apuna jo syksyn EM-kilpailuissa Portugalissa.

– Päävalmentajan tehtävät tuntuvat minulle tässä vaiheessa luonnolliselta jatkumolta, ja monet urheilijat ovat jo tulleet minulle viime kauden aikana tutuiksi, kertoo Mika Häkkinen.

Kokonaiskuva tuleva kauden suunnitelmista on jo hahmoteltu, ja lajin kehitystoimia on tarkoitus kohdentaa mahdollisimman laajalle joukolle.

– Maajoukkueen päätähtäin on Ruotsin Falunissa kilpailtavissa MM-kisoissa, mutta sen lisäksi taustalla keskitytään nuorten valmennukseen ja pyöräsuunnistajan polun kehittämiseen. Säännöllisyys ja johdonmukaisuus kuormituksen seurannassa sekä harjoittelussa tulevat olemaan avainasioita urheilijan kokonaisvaltaisessa kehittymisessä, ja näitä haluamme mahdollistaa urheilijoille, kuvailee Mika Häkkinen

Viime kauden päävalmentajan tehtävää hoitanut ja sairauslomalla ollutta Jukka Niemeä sijaistanut Ilkka Nurminen jatkaa pyöräsuunnistusmaajoukkueen valmennuksessa Mika Häkkisen apuna.

Ensi kauden pyöräsuunnistuksen valmennusryhmät nimetään myöhemmin.