Suunnistuksen SM-sprintti ja SM-viesti kilpaillaan viikonloppuna Etelä-Savossa

Suunnistuksen tiivis syyskuun kisaputki jatkuu viikonloppuna kahdella SM-startilla. Juvan keskustassa kilpaillaan lauantaina sprintin suomenmestaruuksista ja viikonloppu huipentuu sunnuntain SM-viestiin Mikkelin Tornimäellä. Kilpailut ovat samalla Suunnistusliigan ja Viestiliigan osakilpailuja.

Vuosi sitten sprintin mestaruudet selvitettiin Salossa, jolloin naisten tiukassa kisassa kullan nappasi Maija Sianoja ennen Aino Mänkärlää,  Marika Teinin ja Veera Klemettisen jakaessa pronssin. Miesten mitalistit Salossa olivat Aleksi Niemi, Otto Simosas ja Fredric Portin. Juvalla miesten mestarisuosikki on jälleen kerran Aleksi Niemi.

SM-viestissä miehet suunnistavat neljä 6,3 kilometrin osuutta. Viime vuonna Pöytyällä mestariksi ylsi Tampereen Pyrintö, joka on jälleen miesten kilpailun kovin suosikki yhdessä viime vuoden muiden mitalistien Ikaalisten Nousevan-Voiman ja Helsingin Suunnistajien kanssa.

Tornimäen hiihtokeskuksesta käytävän kilpailun mitalikamppailuun osallistuvat myös ainakin Kalevan Rasti ja Turun Metsänkävijät.

Naiset suunnistavat kolme viiden kilometrin osuutta. Viime vuonna yllätysvoiton nappasi Angelniemen Ankkuri ennen Tampereen Pyrintöä ja Kooveeta. Tämän vuoden mestarisuosikki on Tampereen Pyrintö, mutta naisten kilpailusta voidaan odottaa tiukkaa: mitalimahdollisuuksia on noin kymmenellä joukkueella.

SM-viestiin osallistuvien urheilijoiden kommentteja voi lukea Viestiliigan sivuilla olevasta ennakkojutusta: http://www.viestiliiga.fi/sm-viesti-suunnistetaan-sunnuntaina-mikkelissa-monella-joukkueella-mitalimahdollisuuksia-seka-miehissa-etta-naisissa/

Viikonlopun kilpailut ovat katsottavissa television välityksellä. Yle lähettää SM-sprintin TV2:ssa lauantaina kello 14.00-16.00.

SM-viesti on seurattavissa ISTV:n ja Ruudun välityksellä sunnuntaina kello 9.40 alkaen. Miehet starttaavat matkaan kello 10.00 ja naiset 10.20. Naisten voittajajoukkue on maalissa arviolta kello 12.10 ja miesten voittaja kello 12.40.

Tapahtumasivut:
SM-sprintti: https://www.smsprinttijuva2021.net/
SM-viesti: https://navisuunnistus.fi/kilpailut/sm-viesti-2021/

Linkit tv-lähetyksiin
Sprintti, Yle TV2:
https://areena.yle.fi/1-50907955 (La klo 14-16)

Viesti (Su klo 9.40-13)
ISTV: https://www.is.fi/urheilu/art-2000008247801.html
Ruutu: https://www.ruutu.fi/urheilu

ISTV:n suunnistuslähetykset ovat katsottavissa jälkikäteen Youtubesta: https://www.youtube.com/channel/UCrrxK3KjupKwgmz9SVcXwnw

Suunnistusliigan ja Viestiliigan sivut: http://www.viestiliiga.fi/

Sosiaalinen media
Facebook: https://www.facebook.com/viestiliiga
Instagram: https://instagram.com/viestiliiga
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCrrxK3KjupKwgmz9SVcXwnw

Suunnistusliigan tiedote