Stora Tuna uusi Jukolan viestin voiton

Jukolan viestin järjestäjän tiedote

Jukolan viestin voitto meni jälleen kerran Ruotsiin, kun Stora Tuna jätti muut taakseen Rovaniemellä.

Jukolan viestin ratkaisivat Stora Tunan Jesper, Joakim, Viktor ja Eemil Svensk, jotka nostivat joukkueen kärkeen hurjalla vauhdillaan. He olivat myös edellisen Jukolan viestin voittajia Kangasalla 2019.

Kuva: Touho Häkkinen

Kisan voittotaistelussa mukana olleet Helsingin Suunnistajat, Tampereen Pyrintö ja Göteborg IFK eivät enää ankkuriosuudella pystyneet tavoittamaan Stora Tunan ankkuria, Eemil Svenskiä, joka sai varmistella ankkuriosuudellaan voiton joukkueelleen.

Vuoden 2021 Jukolan viesti oli todellinen jännitysnäytelmä. Kärkijoukkueiden järjestys vaihtui lähes jokaisella osuudella. Vielä neljännessä vaihdossa kärkikymmenikkö mahtui 2:23 sisään. Lopulta kuitenkin kaksoisvoitto meni Ruotsiin, kun Göteborg IFK nappasi toisen sijan.

– Olemme harjoitelleet paljon yöllä suunnistamista ja hioneet tekniikkaa, Jesper Svensk avasi menestyksen taustoja kilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Lopputuloksesta päätellen harjoittelu on tuottanut tulosta.

Tampereen Pyrintö ja Helsingin suunnistajat Suomen kärki

Tampereen Pyrintö, Helsingin Suunnistajat ja Stora Tuna tulivat toiseksi viimeiseen vaihtoon käytännössä samaan aikaan. Eroa kolmikon välillä oli vain kolme sekuntia.

Stora Tunan Viktor Svensk onnistui omalla osuudellaan erinomaisesti ja repi eron seuraavana tulleeseen Göteborg IFK:hon ja Tampereen Pyrintöön yli kahteen minuuttiin.

Myös Goteborg IFK:n Max-Peter Beijmer onnistui omalla osuudellaan, johon hän lähti 2:19 kärjen perässä. Helsingin suunnistajien Einari Heinaro lähetti ankkurina suunnistavan Olli Ojanahon 2:59 takamatkalta Stora Tunan ankkuriin, Eemil Svenskiin nähden.

Viimeisellä osuudella Rovaniemeltä kotoisin oleva Ojanaho jätti Tampereen pyrinnön Florian Howaldin matkastaan, mutta kiri ei riittänyt Göteborg IFK:n Kasper Fosserin ohittamiseen.

Lopullisesti kärkikolmikon järjestys ratkesi rastilla 19, jossa Ojanaho teki virheen ja Fosser pääsi karkuun.

Stora Tunan joukkueessa juoksivat Svenskin veljesten lisäksi Anton Sjökvist, Henrik Johannesson ja Olle Kalred.

Jukolan viesti tulokset

1) Stora Tuna OK 1 SWE 8.02.32 (Anton Sjökvist, Henrik Johannesson, Olle Kalered, Jesper Svensk, Joakim Svensk, Viktor Svensk, Emil Svensk), 2) IFK Göteborg 1 SWE 8.03.30 (Dag Blandkjenn, Håvard Sandstad Eidsmo, Fredrik Bakkman, Vetle Ruud Bråten, Johan Högstrand Max-Peter Beijmer, Kasper Fosser), 3) Helsingin Suunnistajat 1 FIN 8.07.03 (Arttu Syrjäläinen, Veli Kangas, Topi Syrjäläinen, Miika Suominen, Tuomas Heikkilä, Einari Heinaro, Olli Ojanaho), 4) Tampereen Pyrintö 1 FIN 8.09.48, 5) OK Ravinen 1 SWE 8.15.00, 6) Nydalens SK 1 NOR 8.15.02, 7) Södertälje Nykvarn Orient 1 SWE 8.17.24, 8) IFK Göteborg 2 SWE 8.17.27, 9) Ikaalisten Nouseva-Voima 1 FIN 8.18.42, 10) Malungs OK Skogsmårdarna 1 SWE 8.18.51

Jukolan tulokset