FintrailO tarjosi tiukkaa taistoa

Artikkelikuvassa: Vasemmalta Juha Hiirsalmi (Turun Metsänkävijät), Antti Rusanen (Hauhon Sisu) ja Sami Hyvönen (Nurmeksen Sepot).

Tarkkuussuunnistuksen kotimaisen kärkikilpailun FintrailOn voittajaksi selviytyi moninkertainen mm-mitalisti Antti Rusanen (Hauhon Sisu) ennen maajoukkueen luottomiehiä Turun Metsänkävijöiden Juha Hiirsalmea ja Nurmeksen Seppojen Sami Hyvöstä.

FintrailO järjestettiin viikonloppuna Joensuun Enossa. Harpatin Jukola-maastot siinsivät Pielisjoen toisella puolella. Ulkomailta oli saapunut 13 tarkkuussuunnistajaa ja Suomesta 30. Ilman koronaa osallistujia olisi odotettu jopa noin 100.

FintrailO koostui viidestä osakilpailusta ja ennen viimeistä osakilpailua kuusi kilpailijaa olisi voinut voittaa kokonaiskisan. Lauri Mäkinen oli tasoissa Rusasen kanssa. Pinja Mäkinen oli sekunnin perässä, Sami Hyvönen 3 sekuntia, Juha Hiirsalmi 5 sekuntia ja Kalevan Rastin Mikko Heinonen 36 sekuntia. Panosta jäi siis loppumetreille saakka eikä näin tiukkaa kilpailua ole tarkkuussuunnistuksen monipäiväisissä kilpailuissa nähty koskaan aiemmin. Lopulta Rusasen täydet pisteet ja ylivoimainen aikarastiaika viimeisessä osakilpailussa sinetöi kokonaiskilpailun voiton. Slovakialainen Jàn Furucz kiilasi tasaisuudellaan neljänneksi.

– Selkien Sisulla on aina maailmanluokan kilpailut ja järjestelyt erinomaiset. Selvisin tälläkin kertaa voittajaksi virheettömällä suorituksella. Kovat ulkomaalaisnimet tekivät tällä kertaa muutamia helppoja virheitä, analysoi Rusanen voittoaan.

Yhteistulokset FintrailO 2021

1. Antti Rusanen (Hauhon Sisu)
2. Juha Hiirsalmi (Turun Metsänkävijät) +35 sekuntia
3. Sami Hyvönen (Nurmeksen Sepot) +64s
4. Jàn Furucz (SVK) +65s
5. Mikko Heinonen (Kalevan Rasti) +99s
6. Lauri Mäkinen (Mäntsälän Urheilijat) +118s
7. Pinja Mäkinen (Koovee Tampere) +126s
8. Martin Fredholm (SWE) +171s


FintrailOn yhteistuloksiin laskettiin kolmen parhaan osakilpailun tulokset. Tarkkuussuunnistuksessa ratkotaan kartan avulla päättelytehtäviä hyväkulkuisilta urilta käsin ja rastiliput on sijoitettu maastoon. Lajissa kilpaillaan arvokisoja lukuun ottamatta vain yhdessä sarjassa tasavertaisesti pyörätuolissa istuvien, muiden liikuntarajoitteisten sekä normaalikuntoisten kesken. Laji on harvoja urheilulajeja, jossa tasa-arvoisuus on viety näin pitkälle.

Selkien Sisun tiedote