Nuorten MM- ja EM-joukkueet

Nuorten MM-joukkue Turkkiin 5.-10.9.2021 sekä EM-kilpailuihin Liettuaan 20.-22.8.2021 on valittu viikonlopun näyttökisojen jälkeen. Nuorten maajoukkueen valmentaja Antti Örn kiittelee näyttökisoja järjestäneiden seurojen merkittävää panosta.

– Näyttökisat on tänä vuonna pidetty pelkästään kotimaassa, ja seurat sekä ratamestarit ovat onnistuneet erinomaisesti löytämään kansainvälisiä maastotyyppejä sekä toteuttaneet oikean tyyppisiä ratoja. Esimerkiksi Outokummun sprintissä oli sellaisia korkeuseroja sekä portaita, minkälaisissa olosuhteissa kansainvälisissä kisoissa suunnistetaan, kuvailee maajoukkuevalmentaja Örn.

Valintojen perusteena käytettiin näyttökisoista laskettua pistetaulukkoa.

– Joukkueiden valinnat olivat selkeät, mutta etenkin nuorten MM-joukkueesta jäi ulos useita todella kovia urheilijoita. Tämä on toisaalta positiivinen asia, koska meillä on nuorissa kautta linjan laaja taso. Poikkeuksellisesti kaksi urheilijaa nousi jo aiemmin keväällä aikuisten EM-joukkueeseen, ja he lunastivat sillä paikan nuorten MM-joukkueessa. Nuorten EM-joukkueessa on suurin osa ensikertalaisia. Viime vuonna kisoja ei päästy käymään, mutta vaihtuvuus joukkueissa kertoo myös laajasta tasosta. Nuorten vauhti näyttääkin hyvältä kohti arvokisoja, kertoo Örn.

Nuorten MM-joukkue Turkkiin

Naiset: Ida Haapala Espoon Suunta, Hanne Hilo Espoon Suunta, Salla Isoherranen Lynx, Veera Laaksoviita Kalevan Rasti, Maria Määttänen Espoon Suunta, Milja Väätäjä Paimion Rasti.
Vara: Emilia Tala Helsingin Suunnistajat.

Miehet: Topias Arola Paimion Rasti, Jonny Donner OK 77, Aarni Ronkainen Jämsän Retki-Veikot, Touko Seppä Turun Suunnistajat, Lauri Syrjäläinen Helsingin Suunnistajat, Akseli Virtanen Kouvolan Suunnistajat.
Vara: Aaro Ojala Kouvolan Suunnistajat.

Kisasivut: http://jwoc2020.org/

18- ja 16-vuotiaiden EM-joukkue Liettuaan

18-v. tytöt: Salla Isoherranen Lynx, Inari Karppinen Espoon Suunta, Katarina Sallila Helsingin Suunnistajat, Emilia Tala Helsingin Suunnistajat. Vara: Jenny Ojala Koovee.

18-v. pojat: Riku Gröhn Tampereen Pyrintö, Santeri Kirjavainen Kuopion Suunnistajat, Jussi Raasakka Espoon Suunta, Aarni Ronkainen Jämsän Retki-Veikot. Vara: Vinski Malinen Navi.

16-v. tytöt: Silva Kemppi Espoon Suunta, Eeva-Liina Ojanaho Ounasvaaran Hiihtoseura, Virna Pellikka Hiidenkiertäjät, Elli Punto Rasti-Nokia. Vara: Peppi Sikkilä Lapuan Virkiä.

16-v. pojat: Jussi Ankelo MS Parma, Anton Packalén Lynx, Rasmus Töyrylä Kymin Suunnistajat, Aapo Virkajärvi Jämsän Retki-Veikot. Vara: Pyry Riissanen Espoon Akilles.

Kisasivut: https://www.eyoc2021.lt/

Näyttökilpailuiden pisteet 2021, nuoret (pdf)

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail