Hara ja Niemi SM-pyöräsuunnistuksen pitkän matkan mestarit

Pyöräsuunnistuksen SM-kilpailut Espoossa huipentuivat pitkän matkan kilpailuun. Espoon Suunnan järjestämä pitkä matka kilpailtiin polkurikkaassa ja monipuolisia ajotaitoja vaativassa keskuspuistossa. Radat tarjosivat erinomaisia reitinvalintavälejä, ja pääsarjoilla karttalehteä vaihdettiin jopa neljä kertaa matkan aikana.

Marika Hara

Naisten kilpailussa Kooveen Marika Hara paikkasi eilisen ison virheen sävyttämän kilpailun, ja ajoi maltillisella taktiikalla pitkän matkan voittoon. SM-hopeaa otti OK Trianin Ingrid Stengård ja pronssia Tampereen Pyrinnön Kaarina Nurminen. SM-kilpailun ulkopuolella ajaneista tanskalaisista parhaimman tuloksen ajoi Camilla Soegaard, joka jäi Haralle lähes kolme minuuttia.

– Katsoin lähdössä karttalehdet nopeasti läpi, ja jaottelin taktiikkaa niiden mukaan. Ensimmäisillä kartoilla ajoin maltillisemmin varmoja reitinvalintoja ja hyvän tuntuman hakien. Karttojen edetessä kiristin vauhtia, ja suunnistus pysyi sujuvana. Kahdelle viimeiselle kartalle sain Antonia Hagan ja Tanskan Soegaardin seuraksi, ja tasatahtiin tultiin maaliin, vaikka jossain kohtaa pikkuisen tehtiin eri valintojakin. Tämä oli hyvä merkki kansainvälisen tason vauhdista, kun Soegaard ei onnistunut ajopätkilläkään tiputtamaan vauhdista, mietti mestari Marika Hara.

Miesten kilpailussa Kankaanpään Suunnistajien Pekka Niemi ajoi vakuuttavasti, ja otti kolmen minuutin erolla mestaruuden. Niemen kiinniajamaksi tullut Asikkalan Raikkaan Samuel Pökälä otti hopeaa ja OK Botnian Andé Haga pronssia.

– Tein varmoja reitinvalintoja ja tänään oli parempaa ajoakin kuin eilen. Vaikeilla pienipiirteisillä kallioalueilla tuli jotain pientä virhettä, mutta ei kuitenkaan mitään merkittävää. Mielenkiintoinen ja haastava rata oli tänään, hienosti vaihtelevia rastivälejä ja muutama hyvä pitkäkin väli. Jalka oli tänään aika vahva, ja sain Pökälän kolmella minuutilla kallioalueella kiinni. Pidettiin sen jälkeen ajopätkillä hyvää vauhtia yllä, ja se riitti mestaruuteen, iloitsi Pekka Niemi.

Tulokset

SM-pyöräsuunnistus pitkä matka 23.5.2021, Espoo

Naiset: 1) Marika Hara Koovee 1.54.21, 2) Ingrid Stengård OK Trian 1.59.06, 3) Kaarina Nurminen Tampereen Pyrintö 1.59.56, 4) Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti 2.01.27, 5) Antonia Haga OK Botnia 2.06.30, 6) Essi Hakala MS Parma 2.06.53

Miehet: 1) Pekka Niemi Kankaanpään Suunnistajat 1.44.56, 2) Samuel Pökälä Asikkalan Raikas 1.47.57, 3) André Haga OK Botnia 1.48.09, 4) Jussi Laurila Jalasjärven Jalas 1.49.06, 5) Petrus Hanhijärvi Espoon Akilles 1.50.30, 6) Kare Kaskinen Ulvilan Ura 1.50.31

Kaikki tulokset: http://www.resultfellows.com/2021/essu/ptulokset.html
Kilpailun nettisivut, GPS-seurannat: https://espoonsuunta.fi/tapahtumat/sm-pyorasuunnistus-2021/

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail