Pyöräsuunnistuksen Suomen Cup 2021

Pyöräsuunnistuksessa on käynnistymässä kaudella 2021 uusi cup-muotoinen kuuden tapahtuman sarja, Pyöräsuunnistuksen Suomen Cup. Cupissa kilpaillaan henkilökohtaisissa kilpailuissa. Yhteiskilpailussa ovat mukana ikäluokat alkaen sarjoista H/D15 (SM-sarjat). Sarjan pistelaskussa on mukana kymmenen parhaan osakilpailun pisteet. Pistetilannetta voi seurata ensimmäisen tapahtumaviikonlopun jälkeen O-Skills -palvelussa. Cupin parhaat palkitaan kauden päätteeksi finaalin yhteydessä. H/D21-sarjoissa cupin voittajat saavat 500€:n ja H/D20-sarjoissa 300€:n harjoittelustipendit. Muissa sarjoissa voittajille jaetaan tuotepalkintoja. Kausi 2021 toimii kilpailusarjan pilottikautena ja kokemusten perusteella tavoitteena on jatkuvuus vuosiksi eteenpäin.

Cup-ohjelma

  • 1.-2.5.               Evo, keskimatka ja pitkä matka, MM-katsastus
  • 22.-23.5.         Espoo, SM-sprintti ja SM-pitkä
  • 5. ja 7.7.          Suomussalmi, kaksi keskimatkaa, Kainuun Rastiviikko
  • 1.8.                    Tampere, sprintti ja keskimatka
  • 7.8.                    Lohja, SM-keskimatka
  • 19.9.                 Tampere, sprintti ja keskimatka, Suomen Cup -finaali

Kaksi Pyöräsuunnistuksen Suomen Cup -osakilpailua televisioidaan IS-TV -alustalla sekä Ruutu-suoratoistopalvelussa. Ensimmäinen tuotanto tehdään Espoon SM-sprintistä lauantaina 22.5. ja toinen cupin finaalista Tampereelta sunnuntaina 19.9. Kesäkuussa 2021 Kuortaneella järjestetään pyöräsuunnistuksen nuorten ja aikuisten MM-kilpailut ja Pyöräsuunnistuksen Suomen Cup toimii lajispesifisen kuvauskaluston, kuvausteamin ja kilpailijan seurantamenetelmien testaajana ja kehittäjänä. Näin saadaan luotua Suomen Cupin ja Kuortaneen MM-kisalähetysten kautta touko-syyskuun yli ulottuva ennenkokematon näkyvyys lajille. Uutuutena sarjassa on myös Kainuun Rastiviikon yhteydessä toteutettavat pyöräsuunnistuskilpailut. Nyt on loistava mahdollisuus tehdä kotimaan kesälomasuunnitelma, jossa yhdistyvät erittäin nopeat ja hyväkulkuiset Suomussalmen kangasmaastot niin suunnistaen kuin pyöräsuunnistaenkin. Myös pyöräsuunnistusmaajoukkue leireilee samaan aikaan seudulla.

Lisätietoja cupista löydät  Pyöräsuunnistuksen Suomen Cup – Pihkafit -sivustolta tai @PysuSuomenCup

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail