Suunnistusliiton talous positiivinen vuonna 2020

Suunnistusliiton liittovaltuuston kevätkokous järjestettiin 27.3.2021 poikkeuksellisesti ensimmäistä kertaa täysin etäyhteyksien välityksellä. Liittovaltuuston kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2020 tilinpäätös, joka oli 101 000 € positiivinen.

– Vuosi on ollut huomattavan poikkeuksellinen, kun maaliskuussa alkaneen koronapandemian rajoitustoimet vaikuttivat koko loppuvuoden toimintaan. Merkittävimpiä tekijöitä positiivisessa tuloksessa olivat henkilöstömenojen supistuminen, joka toteutui keväällä henkilöstön lomautuksina, sekä pienemmät toimintakulut erityisesti peruuntuneiden huippusuunnistustapahtumien vuoksi. Toisaalta lisenssimyynti oli aikaisempaa vähäisempää, ja peruuntuneet Jukolan viesti sekä kansalliset kilpailut vaikuttivat negatiivisesti. Syyskausi pystyttiin kuitenkin kilpailemaan kattavasti, ja seuroille voitiin jakaa myös karttarahat vuoden lopussa, taustoitti Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki tekijöitä tilinpäätöksen taustalla.

Katsaus tulevaan

Liittovaltuuston kokouksessa tehtiin myös katsauksia tuleviin suunnitelmiin. Viime vuoden syyskokouksessa hyväksyttyä suunnistuksen strategiaa vuosille 2021-2025 täydennettiin strategian onnistumista kuvaavilla mittareilla ja indikaattoreilla. Lisäksi Suunnistusliiton rakenteiden kehittämiseen tähtäävä työryhmä tarkastelee kuluvan vuoden aikana mm. Suunnistusliiton säännöt sekä toiminnan rakenteet. Työryhmän tavoitteena on löytää mahdolliset kehityskohteet ja parhaiten suomalaista suunnistusta palveleva toimintamalli.

– Käynnistyneellä strategiakaudella on useita merkittäviä asioita huomiossa. Tavoitteena on uudistaa ilmoittautumisen, rankin sekä tapahtumahallinnan järjestelmä jakson aikana, ja Rastilipun käyttöastetta pyritään edelleen kasvattamaan. Huippusuunnistuksessa on oleellista huomioida menestyksen jatkuvuuden varmistaminen ja valmentautumisen olosuhteet, luetteli toimitusjohtaja Mika Ilomäki.

– Kuluva vuosi tuo edelleen mukanaan epävarmuutta, mutta käsittelimme tällä viikolla etänä toteutetussa seurafoorumissa ajankohtaiset ohjeistukset tapahtumajärjestelyihin. Kannustamme seuroja jatkamaan kilpailujen valmisteluja ohjeistukset huomioiden ja harrastetoiminnan jatkamista erinomaisella omatoimiperiaatteella, kannusti toimitusjohtaja Mika Ilomäki.