Suunnistuksen edustus- ja näyttökilpailujen valintaohjeisiin muutoksia

Suunnistuksen valintaohjeisiin on tehty koronarajoituksista ja -suosituksista johtuen muutoksia, jotka koskevat niin huhtikuun EM- kuin toukokuun MM-näyttökilpailuja. Keravalla järjestettävien sprintin EM-näyttökilpailujen 16.4. ratatestiosuus on peruttu ja 18.4. tuplasprintin kokonaisosanottajamäärä on paikallisten terveysviranomaisten kanssa rajoitettu 150 kilpailijaan. MM-näyttökilpailut siirrettiin puolestaan Tshekin kehnon koronatilanteen vuoksi kotimaahan. Kilpailut järjestetään suunniteltuna ajankohtana 29.–30.5. Joensuun ympäristössä Karjalan Vaarat -kisojen yhteydessä. Päivitetyt valintaohjeet löytyvät liiton sivuilta: https://www.suunnistusliitto.fi/huippu/valintaohjeet/suunnistus/.

Niin aikuisten kuin nuorten maajoukkueen alkuvuoden leirityssuunnitelmaa on koronarajoitusten vuoksi päivitetty useaan kertaan. Perinteiset leirit on peruttu ja niiden sijaan on pidetty paikallisia harjoituspäiviä eri puolilla eteläistä Suomea. Toukokuun EM-leiritys on tavoitteena viedä läpi suunnitellusti koronatilanteen kehittyminen sekä siihen liittyvät rajoitukset ja suositukset kuitenkin huomioiden. Kesäkuulle kaavailtujen aikuisten ja nuorten MM-leirien lopulliset ajankohdat ja pituus puolestaan riippuvat mm. siitä, järjestetäänkö Jukola suunnitellusti kesäkuun puolivälissä.

Suunnistusliiton viimeisimmät ohjeistukset vallitsevaan koronatilanteeseen liittyen on uutisoitu 25.3. Kyseisessä uutisessa annettujen ohjeiden lisäksi liitto suosittelee, että seurat eivät toistaiseksi järjestäisi ”perinteisiä” leirejä yhteismajoituksineen ja -ruokailuineen. Kevään lajiharjoittelun suhteen tulee toimia vastuullisesti viranomaisten ohjeistuksia noudattaen ja terveysturvallisuus huomioiden.