Olympiakomitean tehostamistuki suunnistukselle 113 000 euroa

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on julkistanut kesäolympialajien ja muiden kansainvälisen tason kesälajien tehostamistuet. Tukea jaetaan vuonna 2021 yhteensä 3,94 miljoonaa euroa. Suunnistus kuuluu kansainvälisen tason yksilölajeihin ja saa tehostamistukea yhteensä 113 400 euroa. Suunnistuksen tukimäärä säilyi samana kuin viime vuonna.

Suunnistuksen saama tehostamistuki jakautuu ei-olympialajien huippuyksilötukeen, urheilijoiden terveysturvavakuutukseen, maajoukkueen valmentautumisen tehostamistukeen, nuorten olympiavalmentajien palkkatukeen sekä asiantuntijatukeen.

Ei-olympialajien huippuyksilötukea sekä lajitukea suunnistajista saavat 2021 Venla Harju, Marika Teini, Miika Kirmula, Merja Rantanen, Maija Sianoja, Aleksi Niemi, Elias Kuukka ja Olli Ojanaho.

Nuorten olympiavalmentajina suunnistuksessa jatkavat Antti Harju (Tampere), Jari Sipilä (Turku) ja Antti Örn (nuorten maajoukkue ja Suunta Huipulle -leiritys). Rahallisen tuen lisäksi Huippu-urheiluyksikön lajiryhmävastaava Olli-Pekka Kärkkäinen toimii monimuotoisesti lajin rinnalla, ja lisäksi tuki sisältää myös tuettavien urheilijoiden testauspalvelua.

Lisätietoja:
Kesälajeille lähes neljä miljoonaa euroa tehostamistukea (olympiakomitea.fi)
Huippu-urheilutuet (olympiakomitea.fi)