Viestiliiga suunnistaa sunnuntaina Lukkari-Jukolan naapurimaastoon

Suunnistuksen Viestiliigan viides ja viimeistä edellinen osakilpailu käydään sunnuntaina 4.10. Mynämäen Suunnistajien järjestämänä Nousiaisten Kurjenmäessä. Naisten ja miesten kolmiosuuksisia kilpailuja voi seurata ISTV:n ja Ruudun välityksellä suorana.

Lisäkiinnostusta kilpailuun tuo se, että sunnuntain viesti järjestetään vuoden 2022 Lukkari-Jukolan naapurissa. Vain valtatie 8 erottaa maastot toisistaan. Lukkari-viesti on monelle joukkueelle tärkeä osa valmistautumista kohti kauden 2022 suurinta suunnistusviestiä.

Naisten viestiin on ilmoittautunut 42 joukkuetta ja miesten viestiin 61 kolmikkoa. SM-viesti osoitti, että naisten voittajaa on vaikea ennakoida. Viestissä on ainakin kymmenkunta voittajakandidaattia, muun muassa SK Pohjantähti, Tampereen Pyrintö, MS Parma, Kalevan Rasti sekä SM-viestin yllätysvoittaja Angelniemen Ankkuri.

Pargas IF on jäänyt kauden aiemmissa maastoviesteissä palkintosijojen ulkopuolelle, mutta tasaiset suoritukset ovat nostaneet seuran vaivihkaa kakkoseksi kokonaistilanteessa. Pargas IF:n Alexandra Enlundin mietteitä ennen kahta viimeistä osakilpailua voi lukea Viestiliigan sivuilta.

http://www.viestiliiga.fi/kaksi-viestia-jaljella-vaivihkaa-toiseksi-noussut-pargas-if-haluaa-pysya-korkealla-loppuun-asti/

Miesten viestissä ennakolta kovimpia ovat Helsingin Suunnistajat ja Tampereen Pyrintö. Heille löytyy kourallinen haastajia.

Pohjantähti ja Tampereen Pyrintö kokonaistilanteen kärjessä

Naisten Viestiliigan kärjessä on SK Pohjantähti 35 pisteen erolla Pargas IF:iin. Paraisten takana on tiukkaa, sillä Koovee, Kalevan Rasti ja Rastikarhut hengittävät niskaan vain kymmenen pisteen sisällä.

Tampereen Pyrintö siirtyi SM-viestin voitolla miesten kokonaistilanteen kärkeen. Helsingin Suunnistajat on vain viiden pisteen päässä. Liigan miesten kokonaisvoittaja löytyy reilun viikon päästä myös tästä kaksikosta, ellei ihmeitä tapahdu.

Viestiliigan osakilpailussa voitosta saa 100 pistettä ja tämän jälkeen seuraavista sijoista 10 pistettä vähemmän. Ikaalisten finaaliosakilpailussa on jaossa tuplapisteet.

Lukkari-viestiä on mahdollista seurata ISTV:n ja Ruudun välityksellä. Naisten kilpailu käynnistyy kello 10.00. Miesten viestin lähtölaukaus annetaan kello 12.30.

Kurjenmäessä riittää viikonloppuna säpinää, sillä samassa maastossa järjestetään myös lasten ja nuorten suurtapahtumat Oravatonni ja Nuorisoviesti porrastetusti vallitseva epidemiatilanne huomioiden.

Lukkari-viesti
Tapahtumasivut: http://www.ms-52.net/kilpailu/xxxv-oravatonni-2020-viestiliiga-2020-5-6/
Linkki tv-lähetyksiin: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/istv-urheilu
Viestiliigan sivut: http://www.viestiliiga.fi/

Viestiliigan tilanne 4/6 osakilpailun jälkeen
täydellinen tilanne Viestiliigan sivuilla

Naiset
1. SK Pohjantähti 315 pistettä
2. Pargas IF 280
3. Koovee 275
4. Rastikarhut 270
5. Kalevan Rasti 270

Miehet
1. Tampereen Pyrintö 365 pistettä
2. Helsingin Suunnistajat 360
3. Turun Metsänkävijät 275
4. Ikaalisten Nouseva-Voima 254
5. Helsingin Suunnistajat -2 240

Viestiliigan ohjelma 2020

9.8. Klaaniviesti, Lappeenranta
16.8. Medilaser-viesti, Mikkeli
6.9. Sprinttiviesti, Lahti
20.9. SM-viesti, Pöytyä
4.10. Lukkari-viesti, Mynämäki
10.10. Aleksis Kiven viesti, Ikaalinen

Viestiliigan tiedote