SK Pohjantähti ja Helsingin Suunnistajat suunnistuksen Viestiliigan 2020 voittoihin

Suunnistuksen Viestiliigan 2020 loppuratkaisut nähtiin lauantai-iltana Ikaalisissa. Elokuussa alkaneen liigan kokonaisvoittajiksi ylsivät SK Pohjantähti naisissa ja Helsingin Suunnistajat miehissä.

Lauantain finaali käynnistyi päivänvalossa, mutta kolmen osuuden viestin loppuratkaisut tehtiin yösuunnistamalla.

Naisten päätösosakilpailun vei nimiinsä Tampereen Pyrintö joukkueella Anni Haanpää, Venla Harju ja Lotta Karhola. SK Pohjantähti suunnisti pari minuuttia voittajan takana toiseksi, ja finaalin kakkossija riitti varmistamaan kokonaiskilpailun voiton. Oululaisten kokonaisvoiton varmistaneessa joukkueessa viestiä veivät Marika Teini, Marttiina Joensuu ja Kirsi Nurmi.

Miesten viestissä Helsingin Suunnistajat vältti suurimmat virheet ja otti voiton joukkueella Arttu Syrjäläinen, Topi Syrjäläinen ja Olli Ojanaho. Finaalivoitto vei myös Viestiliigan kokonaisvoiton Helsinkiin.
”Aika lailla viimeiseen osakilpailuun tämä Viestiliiga ratkesi. Syksyn aiemmat kisat eivät onnistuneet meiltä ihan täydellisesti, mutta erityisesti täällä Arttu ja Topi (Syrjäläinen) juoksivat erittäin hyvin, joten sain itse lähteä luottavaisin mielin metsään”, yli kahden minuutin johtoasemassa maastoon päässyt ja voiton varmistanut Olli Ojanaho totesi.

Finaalissa Ikaalisten Nouseva-Voima oli toinen ja tamperelainen Koovee kolmas.
Tampereen Pyrinnölle Ikaalisten yö osoittautui haastavaksi ja seuran ykkösjoukkue oli vasta viides. Näin ollen liigaa vielä ennen päätösosakilpailua johtanut seura joutui tyytymään Viestiliigan kokonaiskilpailun kakkostilaan.

Tulokset, Aleksis Kiven viesti 10.10.20200, Ikaalinen

Naiset (6,8+8,8+6,8 km)
1) Tampereen Pyrintö 2.24.51 (Anni Haanpä, Venla Harju, Lotta Karhola), 2) SK Pohjantähti 2.26.58 (Marika Teini, Marttiina Joensuu, Kirsi Nurmi), 3) Pargas IF 2.30.27 (Alexandra Enlund, Yvonne Gunell, Amy Nymalm),

Miehet (8,2+8,2+8,2 km)
1) Helsingin Suunnistajat 2.24.21 (Arttu Syrjäläinen, Topi Syrjäläinen, Olli Ojanaho), 2) Ikaalisten Nouseva-Voima 2.26.31 (Fryderyk Pryjma, Eetu Savolainen, Aleksi Karppinen), 3) Koovee 2.26.38 (Topi Anjala, Timo Sild, Oleksandr Kratov),

Viestiliigan tiedote

TV-lähetys

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail