Seuratukea kymmenelle suunnistusseuralle yhteensä 105 000 euroa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille yhteensä 3,5 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratuen avulla lisätään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia sekä tuetaan paikallista seuratoimintaa ja liikunnallisen elämäntavan edistämistä. Avustuksella kehitetään myös vapaaehtoistyötä seuroissa.

Seuratukea myönnettiin yhteensä 358 hankkeelle. Niistä uusia hankkeita on 246 ja jatkoa aiemmalle hankkeelle 112. Avustukset kohdistuvat 63 eri kuntaan. Seurojen yhteishankkeita on 30. Suunnistusseuroista myönteisen tukipäätöksen sai kymmenen seuraa.

− Seuroissa tehdään tärkeää työtä suomalaisten liikunnallisen elämäntavan edistämiseksi. Seuratoiminnan kehittämistuen suuri saajajoukko osoittaa, että suomalainen kansalaisyhteiskunnan kenttä elää ja voi hyvin, kertoo tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen Opetus- ja Kulttuuriministeriön tiedotteessa.

Kymmenen suunnistusseuraa sai tukea yhteensä 105 000 euroa. Viisi seuraa sai tukea uuteen hankkeeseen ja viiden seuran saama tuki kohdentuu jatkohankkeeseen. Palkkaushankkeita on yhteensä kuusi, joista uusia kolme (OK Trian, Rastivarsat ja Tampereen Pyrintö) ja jatkohankkeita kolme (Espoon Suunta, Kangasala SK ja Rastikarhut). Toiminnallista tukea myönnettiin neljälle seuralle, joista kaksi on uusia: Kuopion Suunnistajat ja Kyrös-Rasti.

Seuratoiminnan kehittämistukea saaneet suunnistusseurat:

Espoon Suunta, 12 000 €
Kangasala SK, 13 000 €
Kuopion Suunnistajat, 13 500 €
Kyrös-Rasti, 2500 €
Lahden Suunnistajat -37, 10 000 €
OK Trian, 15 000 €
Rastikarhut, 10 000 €
Rastivarsat, 13 000 €
Riihimäen Suunnistajat, 1000 €
Tampereen Pyrintö, 15 000 €

Lisäksi Rasti-Jussien ja Seinäjoen Hiihtoseuran yhteiselle, seura- ja lajirajat ylittävälle, kehittämishankkeelle myönnettiin toiminnallista tukea myös toiselle vuodelle.

Seurat tarjoavat matalan harrastuskynnyksen toimintaa ja haluavat ehkäistä nuorten liikunnan lopettamista. Hankkeet, joissa lapset ja nuoret ovat mukana suunnittelemassa ja kehittämässä toimintaa ovat lisääntyneet.

Harrastamista koulupäivän läheisyydessä lisätään, ja seurat tekevät yhä enemmän yhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa. Myös perheliikuntatoiminnan määrä kasvaa jatkuvasti. Toiminnan laatua halutaan lisätä ja suosittujen lajien suuria ryhmiä jaetaan pienemmiksi. Nuoria myös koulutetaan urheiluseuroissa eri tehtäviin.

Palkkaushankkeisiin avustuksia myönnettäessä etusijalla ovat hankkeet, joissa seuraan palkataan ensimmäinen työntekijä. Vapaaehtoistoimintaan pyritään löytämään kehittämishankkeissa hyviä malleja.

Seuratoiminnan kehittämistuki on ministeriön vuosittain jakama avustus, eikä se ole sidoksissa koronatilanteeseen. Mikäli seura joutuu tekemään muutoksia hankkeeseen koronatilanteen vuoksi, on siitä tehtävä selvitys lopullisen hankeselvityksen yhteydessä.

Lähde: OKM:n tiedote 21.4.2020

Lisätietoja:
Myönnetyt avustukset 2020
Lisätietoa seuratuesta

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail