Tuomas Kotro toinen hiihtosuunnistuksen maailmancupin keskimatkalla

Hiihtosuunnistuksen maailmancup jatkui Ruotsin Uumajassa yhteislähdöin käydyillä keskimatkoilla. Tuomas Kotro hiihti miesten kisassa toiseksi.

Miesten yhteislähtökilpailu eteni maaliviivalle asti tiukkana taisteluna, vaikka loppumatkasta Venäjän Andrei Lamov oli jo yksin karkumatkalla. Lamov teki kuitenkin virheen, ja isompi porukka takaa kuittasi ohi. Lopulta Venäjän kokenut Eduard Khrennikov karkasi voittajaksi ennen Suomen Tuomas Kotroa ja Ruotsin Markus Lundholmia.

– Sain otettua hyvät asemat alkukiihdyttelyssä ja sain hyvän flown päälle. Hajonnat olivat matkan varrella hyvät, eikä tilanteesta tiennyt tarkkaan. Loppulenkille kasautui sitten kymmenkunta miestä, mutta oma vire oli fyysisesti vahva. Välillä siellä oli raapivia havuja naaman korkeudella, ja kävin lopun jäisellä tiellä kyljelläänkin. Se oli kuitenkin onnistunut taistelu, kuvasi Kotro hopealle päättynyttä kisaansa.

Myös Tero Linnainmaa sai keskimatkalla hyvän vauhdin päälle ja nappasi kilpailusta kuudennen sijan.

– Puoli kilometriä ennen maalia pehmenin ratkaisuvauhdista, mutta muutoin se oli hyvä ja hallittu kilpailu. Pääosin kisa oli tasamaata, ja vauhtia oli paukusta lähtien aika reippaasti, kuvaili Linnaimaa kisaansa.

Naisten kilpailussa Salla Koskela oli loppulenkin alussa vielä toisena, mutta ristikkäin menevät kääntörastit sekoittivat suunnistusta.

– Suunnistuksellisesti se oli näiden kisojen parasta menoa. Tasaisilla pystyin pitämään hyvää vauhtia, mutta viimeisellä lenkillä kävin kaksi rastia väärässä järjestyksessä, ja siinä jäin kärjen vauhdista. Aivan parasta hiihtovauhtia nyt ei irtoa, mutta suorituksena tämä oli hyvä, kertoi Koskela.

Koskelan takana Marjut Turunen jatkoi hyvää kisasarjaansa sijoittuen seitsemänneksi. Kilpailun voitti Venäjän Alena Trapeznikova.

Hiihtosuunnistuksen maailmancupin avauskierros päättyy keskiviikkona viestikilpailuihin.

Tulokset, 25.2.2020, Uumaja

Maailmancupin keskimatka

Naiset: 1) Alena Trapeznikova RUS 41.45, 2) Isabel Salen SWE 41.50, 3) Tatyana Oborina RUS 42.06, 4) Magdalena Olsson SWE 42.14, 5) Lisa Larsen SWE 43.05, 6) Salla Koskela FIN 43.17, 7) Marjut Turunen FIN 43.30, 19) Liisa Nenonen FIN 45.30, 20) Tuuli Suutari FIN 46.34
Miehet: 1) Eduard Khrennikov RUS 43.35, 2) Tuomas Kotro FIN 43.41, 3) Markus Lundholm SWE 43.42, 4) Gion Schnyder SUI 43.43, 5) Mattis Jaama EST 44.03, 6) Tero Linnainmaa FIN 44.05, … 10) Aapo Viippola FIN 44.22, 14) Eevert Toivonen FIN 44.46, 16) Ville-Petteri Saarela FIN 45.30 17) Misa Tuomala FIN 45.35, Samuli Schroderus FIN ei läht.

Kaikki tulokset: https://liveresultat.orientering.se/followfull.php?comp=17060
Kilpailun nettisivut: http://umeaok.se/wcup2020/
GPS-seuranta: http://www.tulospalvelu.fi/gps/