Kiinnostus veteraanien vuoden 2023 suunnistuksen MM-kilpailujen järjestämiseen?

Kansainvälinen Suunnistusliitto IOF on uudelleenavannut vuoden 2023  veteraanien MM-kisojen haun. Aikataulu on erittäin lyhyt, sillä haku on avoimena ainoastaan 31.3.2020 asti.

Suunnistusliitto kartoittaa nyt pikaisella aikataululla, löytyykö Suomesta kiinnostuneita veteraanien MM-kilpailujen järjestäjiä. Käytännössä hakijana voi olla seura tai seurayhtymä yhdessä esimerkiksi kaupungin kanssa.

Veteraanien MM-kisoissa on osallistujia n. 3000 – 5000. Finaalimatkoja on kolme (sprintti, keskimatka ja pitkä matka), lisäksi on kaksi karsintaa ja kaksi välipäivää. Yhteensä näistä tulee seitsemän vuorokauden majoitusviipymä. Samassa yhteydessä on järjestettävissä lapsille, nuorille ja 21-sarjoille kansallisia kilpailuja. Yhteensä osallistujamäärä voi olla n. 4000-6000, mistä tulee yli 30 000 vuorokauden majoitusvuorokauden kokonaisuus alueelle.

Hakijalle on eduksi jos:

  • Tapahtumapaikka on kohtuullisen matkan päässä Helsinki-Vantaan lentoasemalta (esim 1-3h ajomatka)
  • Alue on kiinnostava myös turismin näkökulmasta ja sieltä löytyy riittävä majoituskapasiteetti
  • Hakijalla on edellytykset saada alueensa kaupungilta tai kunnilta mahdollisimman hyvä rahoitus mm. IOF:n maksujen suorittamiseen (60 000 – 120 000€).
  • Hakija on ansioitunut isojen suunnistustapahtumien järjestäjä ja alueelta löytyy hyvät suunnistusmaastot veteraanien MM-kisojen näkökulmasta.

Kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäkeen, p. 045-773 103 10, mika.ilomaki@suunnistusliitto.fi. Koska aikataulu on hyvin lyhyt, niin yhteydenotot mielellään pikaisesti. Suunnistusliitto jättää hakemuksen vain siinä tapauksessa, että hakuedellytykset ja taloudelliset reunaehdot täyttävä hyvä hakija löytyy.

Lisätietoja hausta löytyy IOF:n linkistä: https://orienteering.sport/orienteering/internal/event-organising/apply-for-an-event/