Suunnistuksen valintaohjeet ensi kaudelle

Suunnistuksen valintaohjeiden ja näyttökilpailujen tietoja ensi kauden arvokilpailuihin on päivitetty. Näyttökilpailut poikkeavat jonkin verran aiempien vuosien mallista, jotta ne palvelisivat mahdollisimman hyvin mm. sprinttimatkoilla juostavia MM-kilpailuja.

Sprintin MM-näyttökilpailu kilpaillaan 5.6.2020 Tampereella, jolloin sama rata juostaan kahteen kertaan. Lisäksi edellisenä päivänä juostaan 5000 m ratatesti, joka toimii myös näyttönä EM-kisoihin, opiskelijoiden MM-kisoihin sekä syksyn MC-kisoihin. Oletuksena on, että MM-kisoista kiinnostunut urheilija osallistuu sekä torstain ratatestiin ja perjantain sprinttiin.

Maajoukkueen tuore päävalmentaja Fredric Portin taustoittaa hieman näyttökilpailujen uutta mallia.

– Toiveeni on, että urheilijat panostavat koko treenikauden ajan entistä enemmän juoksuvauhdin parantamiseen. Arvokisoissa juostaan usein monta starttia lähekkäin, ja silloin iskunkestävyys sekä suorituskyvyn ylläpitäminen on tärkeää. Eli jos näyttökisoissa haluaa menestyä, toivon siihen tähtääviä toimenpiteitä jo nyt!

EM-kisoihin katsastetaan myös MM-kisojen jälkeen kotimaassa Tuuloksen maastoissa heinäkuun puolella. EM-kisojen katsastuskilpailun kielletty alue löytyy nyt karttarekisteristä. Tampereen sprinttikatsastuksen kielletty alue ja aikataulu julkaistaan ensi viikon aikana.

Lisätietoja