Olympiakomitean tehostamistuki suunnistukselle 113 000 euroa

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on julkistanut kesäolympialajien ja muiden kansainvälisen tason kesälajien tehostamistuet. Tukea jaetaan vuonna 2020 yhteensä 3,97 miljoonaa euroa. Suunnistus kuuluu kansainvälisen tason yksilölajeihin ja saa tehostamistukea yhteensä 113 400 euroa.

Suunnistuksen saama tehostamistuki jakautuu ei-olympialajien huippuyksilötukeen, maajoukkueen valmentautumisen tehostamistukeen, nuorten olympiavalmentajien palkkatukeen sekä asiantuntijatukeen.

Ei-olympialajien huippuyksilötukea suunnistajista saavat 2020 Venla Harju, Marika Teini, Miika Kirmula, Merja Rantanen, Maija Sianoja, Aleksi Niemi, Elias Kuukka ja Olli Ojanaho. Maajoukkueen valmentautumisen tehostamistuen saavat heidän lisäkseen myös Anna Haataja. Osallistuvan asiantuntijuuden epäsuora tehostamistuki mahdollistaa KIHU:n testit ja terveyden seurannan Merja Rantaselle.

Nuorten olympiavalmentajina suunnistuksessa jatkavat Antti Harju (Tampere), Jari Sipilä (Turku) ja Antti Örn (Helsinki). Rahallisen tuen lisäksi Huippu-urheiluyksikön lajiryhmävastaava Olli-Pekka Kärkkäinen toimii monimuotoisesti lajin rinnalla.

Lisätietoja:
Kesälajeille lähes neljä miljoonaa euroa tehostamistukea (olympiakomitea.fi)
Huippu-urheilutuet (olympiakomitea.fi)