Nuorten suunnistuksen superviikonloppu Mikkelissä 2020

Vuoden 2020 Nuorten Jukola kilpaillaan Mikkelissä kilpailukeskuksen sijoittuessa raviradan ympäristöön.  Kisatapahtuma laajenee koko viikonlopun mittaiseksi, kun sunnuntaina 16.8. kilpaillaan 13-14-vuotiaiden Kultainen kompassi -cupin finaali sekä 16-20-vuotiaiden INOV-8 -liigan finaali.

Viime lauantaina Nuorten Jukolan tiedonsiirtokokouksessa Mikkelissä vuoden 2019 viestin järjestäjä Turun Suunnistajat esitteli järjestelyihin liittyviä asioita siirtäen samalla tärkeää tietoa tuleville järjestäjille.

Tulevana kahtena vuonna kokeillaan osuusjakomuutosta, jossa tytöt ja pojat vuorottelevat aloitus- ja ankkuriosuudella. Lisäksi mukaan tulee alle 14-vuotiaiden putkiosuus, jonka taitotaso on 10-vuotiaille sopiva.  Jatkosuunnitelmia tehdään kokemusten perusteella vuoden 2021 jälkeen.

Vuosina 2020 ja 2021 toteutetaan myös nuorten superviikonloppu, jossa samana viikonloppuna suunnistetaan Nuorten Jukolan lisäksi Kultaisen kompassin finaali sekä INOV-8-liigan finaali.

– Superviikonlopusta on tavoite luoda kiinnostava kokonaisuus, jossa jokainen yksittäinen tapahtuma samalla tukisi toistaan. Kultaiselle kompassille on ollut ajoittain haastava löytää järjestäjää ja hyvää ajankohtaa, joten nyt on tarkoitus nostaa myös tuon kilpailun kiinnostavuutta ja arvoa. Näillä näkymin aluejoukkueet ovat jatkossa kokoonpanoiltaan 3 poikaa + 3 tyttöä, jolloin pienemmät alueetkin saisivat paremmin joukkueita jalkeille, kertoo Suunnistusliiton nuorisopäällikkö Timo Saarinen.

– Lisäksi on sekä seuroille että perheille kevyempää, kun samalla matkustuksella ja järjestelyillä pääsee mukaan useampaan tapahtumaan. Ja onhan tämä myös ympäristöystävällisempää, kun useampi matkustus jää pois, jatkaa Saarinen.

Kisajärjestäjät voivat miettiä oheisohjelmaa viikonloppuun ja ensimmäinen superviikonlopun järjestäjä Navi onkin jo ideoinut erilaisia vaihtoehtoja.

– Kiitos jo tässä vaiheessa Naville ennakkoluulottomasta asenteesta lähteä toteuttamaan tätä konseptia. Uskon, että ensi elokuussa tullaan näkemään hieno tapahtumakokonaisuus, johon saadaan suuri joukko nuoria suunnistajia mukaan. Yksityiskohtia tullaan vielä hiomaan ja tarkentamaan tapahtuman lähestyessä, Timo Saarinen kehuu tulevia järjestäjiä.

INOV-8-liigan ensi kauden lopullinen kilpailuohjelma ja säännöt julkaistaan marraskuun aikana.

cof