Tampereen Pyrintö vei Viestiliigan 2019 – kauden 2020 kalenteri julkistettu

Tampereen Pyrintö voitti sekä miesten että naisten kokonaiskilpailun, kun suunnistuksen Viestiliiga saatiin päätökseen Mynämäen finaaliosakilpailussa. Finaalissa naisten ykkönen oli koko kauden liigaa hallinnut Tampereen Pyrintö. Miesten voittoon suunnisti Ikaalisten Nouseva-Voima.

Naisten kokonaiskilpailun kakkonen oli tasaisesti koko kauden suunnistanut Rastikarhut. Kolmas oli Paimion Rasti. Kauden seitsemässä osakilpailussa nähtiin neljä eri osakilpailuvoittajaa: Tampereen Pyrinnön ja Paimion Rastin lisäksi voittoon ylsivät Pargas IF ja Lynx.

Miehissä Tampereen Pyrintö varmisti kokonaisvoiton finaaliosakilpailun nelossijalla. Pyrintö sai ratkaisevan eron muihin seuroihin Jukolan parhaan suomalaisseuran tuloksella sekä Lakeuden viestin voitolla. Ikaalisten Nouseva-Voima nousi SM-viestihopean ja finaalivoiton myötä liigan kakkospaikalle. Helsingin Suunnistajat oli kolmas myös vahvan syyskunnon siivittämänä.

Viestiliigan osakilpailut näytettiin ISTV:ssä ja Ruutu-palvelussa lukuun ottamatta Jukolan viestiä, jonka televisioi Yle. Osakilpailut keräsivät kauden aikana hyvin katsojia, katsojakeskiarvon noustessa noin 10 000 katsojaan. Kaikki lähetykset on katsottavissa jälkilähetyksinä.

Viestiliigan finaaliosakilpailussa julkistettiin myös kauden 2020 Viestiliigan ohjelma. Ensi kesänä kilpaillaan yhdeksässä viestissä ympäri Suomen.

Viestiliigan 2020 ohjelma

10.4. Kevätyön viesti, Turku
26.4. FinnSpring-viesti, Salo
16.5. Kylpyläviesti, Ikaalinen
13.-14.6. Napapiiri-Jukola, Rovaniemi
17.7. Sprinttiviesti, Lahti
16.8. Medilaser-viesti, Anttola
29.8. Klaaniviesti, Lappeenranta
20.9. SM-viesti, Auranmaa
4.10. Viestiliigan finaali, Mynämäki

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail