Miia Niittynen ja Anton Kuukka SM-erikoispitkän mestarit

Kooveen Miia Niittynen ja Tampereen Pyrinnön Anton Kuukka suunnistivat SM-erikoispitkän mestareiksi Vantaan Hakunilassa.

SM-erikoispitkät suunnistettiin Pihkaniskojen 50-vuotisjuhlakilpailuna upeissa ja hyväpohjaisissa Sipoonkorven maastoissa. Pääsarjat suunnistettiin yhteislähtöinä, ja matkalla oli useampi hajontasalmiakki.

Naisten 18,2 kilometrin ja 28 rastin kilpailu eteni loppuun tasaisena, vaikka tilanne ehti pitkän matkan aikana vaihtua monesti maastossa. Mestariksi suunnistanut Kooveen Miia Niittynen ratkaisi mestaruuden viimeisillä rastiväleillä vahvalla fysiikallaan.

– Yritin lähteä matkaan hieman tarkkaillen, mutta sitten ajauduin kuitenkin letkan kärkeen. Tein sitten virheen, ja ajauduin taas letkan hännille. Loppumatkasta mentiin porukassa vähän vuorovedoin, ja viimeisellä hajonnalla oltiin Nurmen Kirsin kanssa kahdestaan. Minulla taisi olla loppuvedossa tossu hieman paremmalla syönnillä, enkä katsellut toiseksi viimeisen rastin jälkeen taakseni. Upea maasto ja erinomainen rata oli, kertoi mestari Niittynen.

Hopealle suunnisti IFK Göteborgin Kirsi Nurmi ja pronssille Tampereen Pyrinnön Saila Kinni.

Miesten kilpailussa matkana oli 24,8 kilometriä 39 rastia. Kilpailussa tahtia piti pitkään yllä Helsingin Suunnistajien Einari Heinaro, joka joutui lopussa kuitenkin taipumaan pronssille. Mestariksi rynnistiTampereen Pyrinnön Anton Kuukka, ja vaikeasta edelliskaudesta kärsinyt Angelniemen Ankkurien Mikko Sirén iloitsi erityisen paljon hopeasta sekä paluusta mitalivauhtiin.

Mestari Kuukalle mitali oli ensimmäinen mitali sekä mestaruus aikuisten pääsarjassa.

– Ensimmäisen hajontalenkin juoksin letkani kärjessä, mutta sen jälkeen tulin mukana Heinaron vetämässä letkassa. Yritin juosta voimia säästäen letkan mukana ja vasta lopussa juoksin aivan täysillä. Yllätyin kuinka hyvin jaksoin maaliin asti, ja tämä tuntuu kyllä tosi hyvältä, iloitsi kolmatta vuotta pääsarjassa suunnistava Kuukka.

Tulokset

Naiset: 1) Miia Niittynen Koovee 2.10.09, 2) Kirsi Nurmi IFK Göteborg 2.10.21, 3) Saila Kinni Tampereen Pyrintö 2.10.40, 4) Sanna Kauppila Angelniemen Ankkuri 2.11.00, 5) Amy Nymalm Pargas IF 2.14.56, 6) Mira Kaskinen Rastikarhut 2.16.02

Miehet: 1) Anton Kuukka Tampereen Pyrintö 2.35.44, 2) Mikko Sirén Angelniemen Ankkuri 2.36.20, 3) Einari Heinaro Helsingin Suunnistajat 2.36.30, 4) Janne Mänkärlä Lynx 2.37.16, 5) Veli Kangas Helsingin Suunnistajat 2.38.10, 6) Jyri Uusitalo Pellon Ponsi 2.38.24

Kaikki tulokset: https://online4.tulospalvelu.fi/tulokset/fi/2019_smep/

Kilpailun nettisivut: http://www.pihkaniskat.fi/kilpailut/sm-erikoispitka-2019

Suunnistusliiton kuvapankki: https://kuva.sslmedia.info/SM-erikoispitk%C3%A4/SM-erikoispitk%C3%A4-20102019/