Suomen joukkue maailmancupiin Kiinaan

Suunnistuksen maailmancup jatkuu perjantaina Sveitsin Baselissa kolmella osakilpailulla. Viimeinen kierros kilpaillaan lokakuun lopulla Kiinan Guangzhoussa, johon Suomen joukkue nimettiin viikonlopun SM-sprintin jälkeen. Joukkueessa on kaksi ensikertalaista, sillä Aino Mänkärlä ja Tuomas Heikkilä pukevat Suomi-paidan päälleen ensimmäistä kertaa aikuisten arvokisatasolla.

Maailmancupin loppuohjelma on sprinttipainotteinen, sillä Sveitsissä kilpaillaan keskimatkan lisäksi sprintti ja pudotussprintti. Kiinassa on ohjelmassa keskimatka, sprintti ja sprinttiviesti. Sprinttipainotteisuus selittyy valmistautumisella ensi kesänä käytäviin sprinttikisojen MM-viikkoon.

Aino Mänkärlä on Kiinaan lähtevän maailmancup-joukkueen toinen ensikertalainen.

Suomen joukkue Kiinan maailmancupin osakilpailuihin 26.-29.10.

Naiset: Sari Anttonen SK Pohjantähti, Alexandra Enlund Pargas IF, Sofia Haajanen SK Pohjantähti, Lotta Karhola Tampereen Pyrintö, Aino Mänkärlä Lynx, Jenny Patana Hiidenkiertäjät, Maija Sianoja MS Parma, Marika Teini Halden SK. Varalla Veera Klemettinen Suunta-Jyväskylä.

Miehet: Topias Ahola Navi, Tuomas Heikkilä Helsingin Suunnistajat, Joni Hirvikallio Koovee, Miika Kirmula Kalevan Rasti, Elias Kuukka Tampereen Pyrintö, Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö, Akseli Ruohola MS Parma , Topi Syrjäläinen Helsingin Suunnistajat. Varalla Otto Kaario Helsingin Suunnistajat.

Maailmancupin loppuohjelma

27.9. keskimatka Sveitsi, Basel
28.9. pudotussprintti, Sveitsi, Basel
29.9. sprintti, Sveitsi, Basel
26.10. keskimatka, Kiina Guangzhou
27.10. sprinttiviesti, Kiina Guangzhou
29.10. sprintti, Kiina Guangzhou

Maailmancupin kokonaistilanne