Suomalaiset kaukana kärjestä mc-keskimatkalla

Maailmancupin Sveitsin kierros alkoi suomalaisittain heikosti ja huonon onnenkin sävyttämänä, sillä keskimatka verotti monen suomalaisen starttimahdollisuuksia myös viikonlopun muihin kisoihin. Suomalaisista parhaat sijoitukset saivat Elias Kuukka (21.) ja Maija Sianoja (23.).

Miesten kisan ykkössija meni Sveitsin nuorelle Joey Hadornille, jolle osakilpailuvoitto oli ura ensimmäinen. Naisten kisassa juhli puolestaan kauden muiden osakilpailujen tapaan Ruotsin Tove Alexandersson, jolle ei toistaiseksi kauden cup-starteissa ole voittajaa löytynyt. Naisissa sveitsiläiset Simona Aebersold ja Sabine Hauswirth ottivat seuraavat sijat, ja miehissä puolestaan Daniel Hubmann sekä Ruotsin Martin Regborn.

Kuukka kaipasi suoritukseensa rutiinia ja sujuvuutta. Kisa käytiin mäkisessä maastossa, jossa jyrkät rinteet tarjosivat haastavaa rinnesuunnistusta.

– Suoritus oli ihan suht lähellä omaa tasoani. Ihan ei ollut rutiinia vetää tässä kohtaa kautta sujuvasti koko matkaa. Kaksi selkeätä virhettä tuli, mutta positiivista oli se, että sain pidettyä paketin kasassa, eikä tullut loukkaantumisia. Harmittavan monelle suomalaiselle tuli jotain kohinaa, mietti Kuukka kisan jälkeen.

Kohinaa oli niin loukkaantumisten kuin virheidenkin muodossa. Erinäisiä loukkaantumisia kohtasivat niin Marika Teini, Lotta Karhola kuin Miika Kirmulakin. Karhola suunnisti sijalle 42, mutta polvi jouduttiin tikkaamaan kisan jäleken. Kirmula puolestaan lähti kisapaikalta sairaalaan tutkimuksiin. Päävalmentaja Petteri Kähärin mukaan tämän kolmikon lisäksi viikonlopun muihin kisoihin osallistuminen on epävarmaa ainakin Anna Haatajan kohdalla.

Maija Sianoja harmitteli maalissa oman suunnistuksensa sujumattomuutta.

– Suunnistus ei sujunut yhtään. Meno oli heti alusta lähtien liian malttamatonta, menin vain sinnepäin ja rastinotoissa tuli aika paljon virheitä. Isoimmat virheet tein 3- ja 5-rasteilla. Ei kisasta kovin hyvä fiilis jäänyt, Sianoja pohti.

Maailmancup jatkuu lauantaina pudotussprintillä ja sunnuntaina vuorossa on normaali sprintti.

Suunnistuksen maailmancup, Sveitsi Laufen
Keskimatka

Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 37.01, 2) Simona Aebersold SUI 39.37, 3) Sabine Hauswirth SUI 39.50, 4) Natalia Gemperle RUS 40.05, 5) Julia Jakob SUI 41.30, 6) Denisa Kosova CZE 41.33, 23) Maija Sianoja FIN 45.06, 27) Saila Kinni FIN 45.29, 30) Venla Harju FIN 45.46, 38) Merja Rantanen FIN 46.33, 39) Sofia Haajanen FIN 46.36, 42) Lotta Karhola FIN 46.40, Anna Haataja FIN dsq, Marika Teini FIN dnf.

Miehet: 1) Joey Hadorn SUI 37.21, 2) Daniel Hubmann SUI 37.30, 3) Martin Regborn SWE 37.58, 4) Olav Lundanes NOR 38.18, 5) Gustav Bergman SWE 38.35, 6) Emil Svensk SWE 38.41, 21) Elias Kuukka FIN 40.53, 30) Miika Kirmula FIN 41.39, 45) Aleksi Niemi FIN 43.09, 50) Joni Hirvikallio FIN 43.44, 57 ) Topi Syrjäläinen FIN 44.42, 59) Topias Ahola FIN 45.10, 80) Jesse Laukkarinen FIN 47.52, Olli Ojanaho ei lähtenyt.