Rantanen kuudes mc-sprintissä

Naiset nostivat suomalaisten kisailmettä Sveitsissä käydyssä suunnistuksen maailmancupissa, kun Merja Rantanen oli sunnuntaina kuudes, Venla Harju kahdeksas ja Maija Sianoja 13. Kilpailun voitti jälleen kerran Ruotsin Tove Alexandersson 16 sekunnilla ennen Sveitsin Elena Roosia. Kolmannen sijan vei sekuntitaistelussa Sveitsin Simona Aebersold, jolle Rantanen jäi vain neljä sekuntia.

Sekuntien kääntyminen tällä kertaa näin päin, ei jäänyt kaivelemaan Rantasta, joka oli tyytyväinen Sveitsin maailmancup-viikonlopun päätökseen.

– Loistavat fiilikset, sillä suoritus oli hyvä. Jo viikonlopun aiemmissa kisoissa on tuntunut, että kropassa olisi paljon enemmänkin annettavaa, ja tänään sain sen ulosmitattua, Rantanen iloitsi.

Rantanen ilmoitti jo aiemmin kesällä satsaavansa vielä täysillä ensimmäisiin sprinttimatkojen MM-kisoihin Tanskaan. Yksi uran parhaista maailmancupin sprinteistä lisäsi pontta entisestään.

Rantasen tavoin myös Harju onnistui nostamaan tasoaan cup-kierroksen viimeiseen starttiin.

Miesten kisan ykkönen oli toisen kerran urallaan Belgian Yannick Michiels, joka oli kaksi sekuntia nopeampi kuin britti Kristian Jones ja 14 sekuntia nopeampi kuin kolmanneksi sijoittunut Sveitsin Matthias Kyburz. Suomen miesten osalta sunnuntain sprintti jäi tyngäksi, sillä A-finaalissa ei terveysongelmien vuoksi nähty yhtään suomalaista.

Maailmancup päättyy lokakuun lopussa Kiinassa kilpailtavaan finaalikierrokseen.

Suunnistuksen maailmancup, Sveitsi Laufen

Sprintti

Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 14.18, 2) Elena Roos SUI 14.34, 3) Simona Aebersold SUI 15.01, 4) Natalia Gemperle 15.03, 5) Sabine Hauswirth SUI 15.04, 6) Merja Rantanen FIN 15.05, 8) Venla Harju 15.10, 13) Maija Sianoja FIN 15.21, 31) Saila Kinni FIN 16.52, 36) Lotta Karhola FIN 17.18, Marika Teini ei startannut.

Miehet: 1) Yannick Michiels BEL 13.29, 2) Kristian Jones GBR 13.31, 3) Matthias Kyburz SUI 13.43, 4) Vojtech Kral CZE 13.57, 5) Joey Hadorn SUI ja Daniel Hubmann SUI 14.03. Suomalaiset eivät startanneet.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail