Nymalm ja Ruohola SM-yön mestareiksi

Nuoret Amy Nymalm ja Akseli Ruohola taitoivat parhaiten myöhään lauantaina Jämsässä kilpaillun SM-yön vaatimukset. Sekä Nymalm että Ruohola ottivat ensimmäiset henkilökohtaiset Suomen mestaruutensa aikuisten sarjassa.

Nymalm voitti hopeaa ottaneen Mira Kaskisen 37 sekunnin erolla. Veera Klemettinen oli kolmas runsaan minuutin Nymalmille jääneenä. Nymalm hallitsi hyvin radan vaatimat rytmitykset ja oli tyytyväinen kokonaissuoritukseensa.

– Yritin mennä kaikki välit aika suoraan välillä vähän riskilläkin. Hyvin se kuitenkin meni. Olen ollut vähän kipeänä, joten odotuksia ei ollut. Maastossa oli tosi kiva juosta, Nymalm kertoi.

Amy Nymalm SM-yön maalissa. Kuva: Touho Häkkinen

Ruoholan voitto oli jopa ylivoimainen, sillä hopeamies Eetu Savolainen jäi kolmisen minuuttia, ja pronssimies Aleksi Anttolainen pari minuuttia lisää. MS Parman mies kehui radan ja maaston monipuolisuutta.

– Lähdin suoriutumaan suunnistuksen ehdoilla miettimättä vauhtia ollenkaan. Onnistuin siinä hyvin. Lopun poluilla lisäsin vähän vauhtia. Tarkka suunnistus ja sujuva toteutus oli tänään tärkeä, Ruohola summasi voittoisan kisansa.

SM-yön kärkikaksikko Akseli Ruohola (oik) ja Eetu Savolainen kisan jälkipuinnissa. Kuva: Touho Häkkinen.

Suunnistuksen SM-yö, Jämsä

Naiset: 1) Amy Nymalm PIF 53.23, 2) Mira Kaskinen RasKa 54.10, 3) Veera Klemettinen S-JKL 54.30, 4) Miia Niittynen Koovee 55.55, 5) Heini Saarimäki AngA 56.28, 6) Anni Haanpää TP 56.37.

Miehet: 1) Akseli Ruohola MSParma 1.12.49, 2) Eetu Savolainen IkNV 1.15.50, 3) Aleksi Anttolainen LS-37 1.17.55, 4) Anton Kuukka TP 1.18.49, 5) Topi Penttinen Trian 1.19.52, 6) Aleksi Sorsa TP 1.20.38.