Pesu ja Niemi SM-pyöräsuunnistuksen pitkän matkan mestarit

Rajamäen Rykmentin Mervi Pesu ja Kankaanpään Suunnistajien Pekka Niemi olivat pääsarjojen nopeimmat SM-pyöräsuunnistuksen pitkällä matkalla Vihdin Ojakkalassa.

Pitkän matkan kilpailun maasto sisälsi monipuolisesti erilaisia maastotyyppejä. Harjumaaston polkujen lisäksi oli talousmetsää, laskettelurinteen korkeuseroja sekä möykkyisempiä moottoripyöräuria.

Mervi Pesu lähti kilpailuun reippaalla asenteella tavoitteenaan kirkastaa edellispäivän sprinttipronssi. Pesun tavoite onnistui mestaruuden arvoisesti. Hopealle ajoi eilisen tavoin OK Trianin Ingrid Stengård ja kolmanneksi selkäongelmasta kärsinyt Marika Hara.

– Ei se ihan puhtaasti mennyt, mutta aika hyvin jaksoin ajaa. Oli vauhdikas kisa, ja siinä sai pitää ketjun kireällä. Aika paljon siellä piti ajaa samoja uria edestakaisin, ja jonkin verran oli miehiäkin vauhdittamassa ajopätkillä menoa. Mestaruuden lisäksi tämä taisi olla ensimmäinen kerta, kun onnistuin voittamaan pyöräsuunnistuskisassa Haran Marikan, ja se nostaa mestaruuden arvoa entisestään, mietti Pesu.

Miesten mestari Pekka Niemi.

Miesten kilpailussa kamppailu mitaleista oli poikkeuksellisen tasainen, kun mitalikolmikko mahtui seitsemän sekunnin sisään. Hopealle ajoi OK Botnian André Haga vain sekunnin erolla voittaja Pekka Niemeen ja pronssille Asikkalan Raikkaan Samuel Pökälä.

– Se oli aika tasavahva kilpailu, vaikka eihän tuolla maastossa tiedä tilanteesta oikein mitään. Pitkällä matkalla ehtii tulla aina kaikenlaisia pikku sattumuksia, ja tänään meinasin jättää vahingossa yhden rastin käymättä, kun otin ensin väärältä rastilta leiman. Ajopätkillä sentään kulki jotenkin, vaikka muutoin tuntui vähän tahmealta, kertoi Niemi.

Hopealle ajanut André Haga ei harmitellut niukkaa sekunnin eroa mestaruuteen.

– Olisihan se ollut kiva uusia viimevuotinen pitkän matkan mestaruus, mutta vastus oli kova. Eturengas tyhjeni osittain matkalla, mutta onneksi litku paikkasi sen, enkä hukannut ylimääräistä aikaa lisäilman laittamiseen. Suoritus oli kokonaisuutena oikein hyvä, iloitsi Haga.

Tulokset, SM-pyöräsuunnistus pitkä matka, 1.9.2019 Vihti

Naiset: 1) Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti 1.14.30, 2) Ingrid Stengård OK Trian 1.19.13, 3) Marika Hara Koovee 1.19.16, 4) Susanna Laurila Jalasjärven Jalas 1.20.28, 5) Henna Saarinen Koovee 1.21.41, 6) Kaarina Nurminen Tampereen Pyrintö 1.24.05

Miehet: 1) Pekka Niemi Kankaanpään Suunnistaja 1.18.50, 2) André Haga OK Botnia 1.18.51, 3) Samuel Pökälä Asikkalan Raikas 1.18.57, 4) Jussi Laurila Jalasjärven Jalas 1.20.42, 5) Anders Blomster Vaasan Suunnistajat 1.25.34, 6) Samuli Saarela Kokkolan Suunnistajat 1.26.47