Suomen joukkue MM-pyöräsuunnistukseen

Suomen joukkue pyöräsuunnistuksen MM-kisoihin Tanskaan valittiin viikonlopun viimeisten näyttökisojen jälkeen. Matkaan lähtee kuuden miehen ja kuuden naisen joukkue, jossa on paljon kokemusta ja menestyjiä aiemmilta vuosilta. Joukkueen ainoa ensikertalainen on Jutta Nurminen. Aikuisten MM-kisojen yhteydessä Viborgissa ajetaan myös 20-vuotiaiden MM-kisat.

Valmentaja Jukka Niemi on luottavainen joukkueen iskukykyyn.

– Meiltä lähtee hyvä joukkue liikenteeseen. Uskon, että jokaisessa sarjassa on lupa odottaa mitaleja niin henkilökohtaisissa kisoissa kuin viesteissäkin. Olemme leireilleet Tanskassa useana vuonna ja keväällä olimme isolla porukalla MM-maisemissa, joten maastotyyppi ja kartoitustyyli sekä tanskalainen pyöräsuunnistus ovat kaikilla hyvin selkänahassa, Niemi muistuttaa.

MM-kisat alkavat 28.7. sprintillä. Ohjelmassa on lisäksi keskimatka, pitkä matka, yhteislähtö ja viesti.

Suomen joukkue pyöräsuunnistuksen MM-kisoihin Tanskaan 28.7.-3.8.2019

Naiset: Antonia Haga OK Botnia, Marika Hara Koovee, Jutta Nurminen  Valkeakosken Haka, Ruska Saarela Kokkolan Suunnistajat, Henna Saarinen Koovee, Ingrid Stengård OK Trian.

Miehet: Anders Blomster Vaasan Suunnistajat, Andre Haga OK Botnia, Kare Kaskinen Ulvilan Ura, Jussi Laurila Jalasjärven Jalas, Pekka Niemi Kankaanpään Suunnistajat, Samuel Pökälä Asikkalan Raikas. Varalla: Samuli Saarela Kokkolan Suunnistajat.

Suomen joukkue nuorten (20-v) MM-kisoihin

Naiset: Pinja Koskinen Rajamäen Rykmentti, Kaarina Nurminen Tampereen Pyrintö, Anna Ruokola Rasti-Jussit, Viivi Voutilainen Jyväskylän Pyöräilyseura, Eveliina Välimaa Vaasan Suunnistajat, Saara Yli-Hietanen Tampereen Pyrintö.

Miehet: Wertti Autio Hyvinkään Rasti, Teemu Kaksonen Ylistaron Kilpa-Veljet, Juha Lilja Tampereen Pyrintö, Miika Nurmi Vaasan Suunnistajat, Tomi Nykänen Lahden Suunnistajat-37, Väinö Venetjoki Kokkolan Suunnistajat.