Suunnistusliitto vähentää kustannuksiaan

Suunnistusliiton hallitus on tehnyt päätökset noin 200 000 euron kustannusten pienentämiseksi toiminnastaan. Säästöt kohdistuvat pääosin henkilöstökustannuksiin, minkä seurauksena neljän henkilön työsuhteet on irtisanottu. Vähennykset kohdistuvat seura- ja harrastetoimintaan sekä viestintään. Lisäksi muu henkilöstö on kuluvan vuoden aikana kuukauden verran lomautettuna porrastetusti.

– Keskeiset asiat, jonka pohjalle liiton talous perustuu, ovat pienentyneet. Pidemmän aikavälin trendille ei ole näkyvissä nopeaa muutosta ja esimerkiksi lisenssisuunnistajien määrä sekä kilpailijamaksut ovat vähentyneet. Valitettavasti nyt olemme tilanteessa, jossa pakon edessä tehtävät säästöt näkyvät myös seuroille tarjottavissa palveluissa ja lajin näkyvyydessä, Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki toteaa.

Suunnistuksella lajina menee mainiosti. Esimerkiksi Jukolassa tehdään tänäkin vuonna uusi osanottoennätys ja kuntosuunnistus on suositumpaa kuin koskaan. Lajin murros kilpailutoiminnasta kuntosuunnistukseen ei kuitenkaan näy liiton kukkarossa ja vastaava murros on meneillään monessa muussakin lajissa.

– Paras keino muuttuvaan tilanteeseen olisi se, että myös liitto saisi osuuden kuntosuunnistuksen tuotoista. Näin voisimme taata mm. lajin näkyvyyden ja maajoukkuetoiminnan myös tulevaisuudessa sekä kuntosuunnistuksen laadukkaat olosuhteet kuten seurojen karttatuen. Toivottavasti seurojen kanssa löydämme tulevaisuuteen yhteisen ratkaisun. Esimerkiksi Virossa lajiliiton osuus kuntosuunnistuksesta on huomattava, Ilomäki jatkaa.

Suunnistaja -lehteen muutoksia

Osana kokonaisuutta on Suunnistaja -lehteen tehtävät muutokset. Suunnistusliitto ja Kustannus Oy Juoksija ovat solmineet aiesopimuksen neuvotellakseen Suunnistaja-lehden siirtymisestä viimeistään vuodenvaihteesta Kustannus Oy Juoksijan kustantamaksi.

Kustannus Oy Juoksija on 1971 perustettu yritys, joka on vakiinnuttanut asemansa suomalaisessa urheilumediassa keskittyen tarjoamaan tuotteitaan kestävyyslajien urheilijoille ja harrastajille. Juoksija, Hiihto, Pyöräily+Triathlon ja Kunto&terveys -lehtien lisäksi julkaistaan erillistuotteita, kuten esimerkiksi tänä vuonna Polkujuoksija sekä yhdessä Suunnistusliiton kanssa tehty Kuntosuunnistaja.

Kustannus Oy Juoksijalla on tällä hetkellä yhteistyösopimuksia useiden lajiliittojen kanssa. Suunnistajan kustantaminen ja sen kehittäminen yhteistyössä Suunnistusliiton kanssa on tätä taustaa vasten varsin luontevaa. Tärkein tavoite onkin hyödyn ja lisäarvon kasvattaminen koko Suunnistusliitolle, lajin harrastajille ja näin koko suunnistusyhteisölle.

Lisätiedot: Mika Ilomäki, toimitusjohtaja Suomen Suunnistusliitto 045-77310310