Hämeen nelikko kultaan SM-sprinttiviestissä

Hämeen nelikko Lotta Karhola, Otto Simosas, Aleksi Niemi ja Venla Harju vei voiton suunnistuksen SM-sprinttiviestissä, joka kilpailtiin sunnuntaina Raumalla. Vanhan Rauman mukulakivillä SM-hopeaa otti Päijät-Häme Lahden Suunnistajien nelikolla Lotta Kirvesmies, Juha Sorvisto, Philipp von Arx ja Minna Kauppi. Pronssia vei Uusimaa Lynxin nelikolla Sara Karvonen, Janne Mänkärlä, Antti Parjanne ja Aino Mänkärlä.

Hämeen voittokulku pohjasi joukkueen tasaisuuteen. Karhola onnistui avausosuudella mainiosti vaihtaen kolmantena. Otto Simosas ja Aleksi Niemi nostivat sijoitusta kohti kärkeä ja Venla Harju piti kärkipaikan tamperelaisilla. Viime vuoden mestari Varsinais-Suomi hylättiin puuttuvan leiman vuoksi.

– Meillä oli jokaiselle osuudelle sopiva juoksija, kaikki ovat kovassa kunnossa ja pidimme pään kylmänä -ja varmistimme leimat, Karhola summasi hämäläisten voiton perustukset.

Hämeen joukkue tiedettiin etukäteen vahvaksi – ja sitä se olikin. Edes Aleksi Niemen perjantaina muljahtanut nilkka ei voittokulkua estänyt.

– Jalka kesti hyvin, eikä sattunut yhtään. Suoritus oli hyvä ja hallittu, Niemi kehui koko joukkuetta.

Hopealle noussutta Päijät-Hämeen joukkuetta ankkuroi Minna Kauppi, joka nautti sähäkästä kisasta ja hopeasta.

– Ennen olisin mennyt ohi, nyt yritin pysyä perässä, mutta mun mopossa ei ollut niin montaa vaihdetta, Kauppi myönsi kisan ratkettua.

SM-sprinttiviesti kilpailtiin toisen kerran. Joukkueet muodostuvat alueittain – tosin kärkiseitsikon joukkueet oli koottu kukin saman seuran suunnistajista.

SM-sprinttiviestin tulokset.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail