Suomen joukkueet hiihtosuunnistuksen arvokisoihin 2019

Hiihtosuunnistuskausi huipentuu 20.-24. maaliskuuta Pohjois-Ruotsissa käytävään MM-viikkoon, jossa aikuisten lisäksi arvokisamitaleistaan kilpailevat nuoret MM- ja EM-tasolla sekä veteraanit MM-tasolla.

Suomen joukkue MM-kisoihin nimettiin Iisalmen SM-viikonlopun jälkeen. Joukkueessa on kokeneiden MM-kävijöiden rinnalla ripaus nuoruutta, sillä Liisa Nenonen ja Eevert Toivonen kisaavat ensimmäistä kertaa aikuisten MM-kisoissa. Janne Häkkiselle ja Ville-Petteri Saarelalle edessä on jo viidennet MM-mittelöt.

-Meillä on paljon samantasoisia urheilijoita ja johonkin se viiva pitää vetää. Valinnat olivat tällä kertaa todella vaikeat,  päävalmentaja Jarkko Urpalainen myönsi.

MM-kisojen ohjelma poikkeaa aiemmasta, sillä Piitimessa kilpaillaan vain neljä MM-matkaa pitkä matka, sprintti, keskimatka ja viesti eli sprinttiviesti ei ole ohjelmassa. Lisäksi keskimatka kilpaillaan yhteislähtönä. Suomalaisista joka matkalle voi asettua neljä urheilijaa. Tarkemmat matkavalinnat tehdään Lapin Lumirastien jälkeen ja kisaviikolla.

Kaksi vuotta sitten Suomi sai Venäjän Krasnojarskissa käydyistä MM-kisoista kolme mitalia: naisten viestikulta sekä Salla Koskelan kaksi hopeaa.

-Meillä on yksi selkeä mitalitason urheilija. Muuten henkilökohtaiset mitalit vaativat venymistä. Viestissä meillä on kuitenkin mitalisaumat niin miehissä kuin naisissa, Urpalainen ennakoi.

Aikuisten MM-kisojen yhteydessä kilpaillaan myös nuorten alle 20-vuotiaiden MM-kisat sekä alle 17-vuotiaiden EM-kisat. Nuorten valmentaja Tapani Partanen arvioi joukkueen aiempia vuosia tasaisemmaksi.

– Potentiaalisia menestyjiä on useita. Toisaalta alkukauden maaottelussa näimme, että kilpailu on kovaa ja marginaalit kärkikymmenikössä pieniä. Joukkuessa on nuoruutta ja kokemusta, sillä mukana on kaksi 15-vuotiasta aloittelemassa edustusurheilijan uraansa ja osa joukkueesta on jo neljättä vuotta nuorten arvokilpailuissa, kuvaa Partanen joukkuetta.

Suomen joukkueet Ruotsiin 20.-24.3.

Naiset: Salla Koskela LHR, Liisa Nenonen SKVuoksi, Milka Reponen KeuKi, Mirka Suutari KS, Marjut Turunen SKVuoksi. Varalla: Mira Kaskinen UlvUra, Sanna Pusa KeuKi.
Miehet: Janne Häkkinen S-JKL, Tuomas Kotro SKVuoksi, Tero Linnainmaa KyRa, Ville-Petteri Saarela KemU, Eevert Toivonen PirHi, Jyri Uusitalo PelPo. Varalla: Misa Tuomala S-JKL, Samuli Schroderus Pohjant.

Nuorten (20-v) MM-joukkue:
Naiset: Kaisa Klemettinen S-JKL, Henna Pylvänäinen KS, Aino Rantala OH, Siiri Saalo KeU, Satu Tuomisto VaaSu, Heta Virtanen OH.
Miehet: Aaro Aho VaHa, Väinö Kotro KyS, Matias Maijala LapVe, Samuli Peltola S-JKL, Roni-Ville Rissanen Sonkajärven Pahka, Aapo Viippola KyS.

Nuorten (17-v) EM-joukkue:
Tytöt: Lotte-Line Ekström MSParma, Maria Hoskari RasKe, Nina Kärnä SonPa, Liisa Peltonen KS.
Pojat: Rauli Aho VaHa, Niklas Ekström MSParma, Seeti Salonen VaHa, Akseli Virtanen KyS.

MM-viikon ohjelma:

20.3. Pitkä matka
21.3. Sprintti
23.3. Keskimatka (yhteislähtö)
24.3. Viesti

Järjestäjien kisasivut

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail