Salla Koskelalle EM-hopeaa keskimatkalta

Suomen Salla Koskela avasi Suomen mitalitilin Turkin Sarikamisissa käynnissä olevissa hiihtosuunnistuksen EM-kisoissa. Koskela oli EM-keskimatkan toinen. Hopea on hänen neljäs henkilökohtainen arvokisamitalinsa ja EM-tasolla toistaiseksi kirkkain.

EM-kultaa voitti Ruotsin Magdalena Olsson, jolle mestaruus on ensimmäinen laatuaan henkilökohtaisilla matkoilla. Keskimatkan kilpailu oli todellinen arvokisa, jossa tarvittiin suunnistustaidon lisäksi fysiikkaa. Koskela jäi Olssonista vajaa puolitoista minuuttia.

– Tein mielestäni hyvän suorituksen. Ero syntyi fysiikalla – en keksi muuta syytä. Lyhyt lumisadekaan ei ehtinyt kisaan vaikuttaa, mietti Koskela kuitenkin erittäin iloisena hopeasijastaan.

Koskela oli EM-kisojen aiempien kisojen sprintin (6.) ja sprinttiviestin (4.) jälkeen pettynyt, joten syystäkin EM-hopea maistui 26-vuotiaalle metsätieteiden opiskelijalle.

Suomen naisista Milka Reponen ja Marjut Turunen olivat peräkkäisillä sijoilla 14 ja 15.

Miesten kisan voitti Ruotsin Erik Rost, jolle EM-kulta oli jo kuudes henkilökohtainen. Rostin voitto tuli vain kolmen sekunnin erolla ennen Norjan Lars Moholdtia. Venäjän Sergei Gorlanov otti pronssia. Suomen miehet eivät keskimatkalla murtautuneet kärkikymmenikköön. Tuomas Kotro oli jälleen paras suomalaismies, sijalla 12. Hän kuvasi suoritustaan perusvedoksi.

– Tein yhden selkeän ohiajon risteyksestä. Siinä meni noin puoli minuuttia, mietti Kotro, joka jäi pronssista reilut puolitoista minuuttia.

EM-kisat jatkuvat sunnuntaina pitkällä matkalla ja maanantaina on vuorossa kisaviikon päätösmatka, viesti.

EM-hiihtosuunnistus Sarikamis, Turkki

Keskimatka

Naiset: 1) Magdalena Olsson SWE 30.27, 2) Salla Koskela FIN 31.53, 3) Maria Ketskina RUS 32.02, 4) Tatjana Oborina 32.34, 5) Tove Alexandersson SWE 32.46, 6) Marina Vjatkina RUS 32.54, 14) Milka Reponen FIN 34.54, 15) Marjut Turunen FIN 35.07.

Miehet: 1) Erik Rost SWE 35.36, 2) Lars Moholdt NOR 35.39, 3) Sergei Gorlanov RUS 36.22, 4) Eduard Hrennikov RUS 36.41, 5) Stanimir Belomazhev BUL 36.43, 6) Jörgen Madslien NOR 37.05, 12) Tuomas Kotro FIN 38.02, 15) Janne Häkkinen FIN 39.26, 16) Tero Linnainmaa 39.37, 19) Jyri Uusitalo FIN 40.20, 22) Misa Tuomala FIN 41.26.