Mirka Suutari ja Eevert Toivonen SM-keskimatkan mestareiksi

Mirka Suutari ja Eevert Toivonen ottivat Lemillä käydyn hiihtosuunnistuksen SM-keskimatkan mestaruudet nimiinsä.

Ville-Petteri Saarela (vas.), Eevert Toivonen ja Santeri Aikio

SM-kauden avannut keskimatkan hiihtosuunnistus tarjosi yllättäviä haasteita hiihtosuunnistajille. Liukas keli ja oiot mahdollistanut hankikanto hämmensi monia, sillä olosuhteet poikkesivat alkutalvella vallinneista.

Parhaiten miesten pääsarjassa onnistui Pirkkalan Hiihtäjien Eevert Toivonen, joka otti kisoista ensimmäisen SM-kultansa. Mies voitti toiseksi tullutta Ville-Petteri Saarelaa liki 1,5 minuutilla.

– Kyllä mitali yllätti, vaikka suoritus olikin tasaisen hyvä. Olen päässyt talvella hyvään vireeseen, mutta olosuhteet olivat vähän yllätys. Aluksi olin liian arka oikomaan, mutta loppu tuli sitten hyvin, Toivonen iloitsi kultaa tuoneesta suorituksesta.

– Hopea on häpeä. Tänään tuli luokattoman huono suoritus. Ei oikein ollut lyöntiä ja pari isompaa reitinvalintavirhettäkin tuli, hopeamies Saarela harmitteli päivän kulkua.

Kilpailun nopeimman ajan 36.46 kellotti SM-taistelun ulkopuolella ollut venäläinen Sergei Gorlanov, Pronssia otti Kuusamon Erä-Veikkoja edustava Santeri Aikio.

Mirka Suutari nopein naisissa
Mervi Pesu (vas.), Mirka Suutari ja Liisa Nenonen

Naisten kilpailuissa taistelu mitaleista oli tiukka, minuutin sisällä oli viisi suunnistajaa. Parhaiten kilpailussa onnistui Kouvolan Suunnistajien Mirka Suutari, joka otti samalla ensimmäisen SM-kultansa. Mitali ei tullut ilman ongelmia, joita aiheutti mm. sauvan hajoaminen kaatumisen seurauksena.

– Melkoinen kisa, jossa sattui ja tapahtui. Rata oli todella suunnistuksellinen ja piti koko ajan elää hetkessä. Lopussa energiat alkoivat käydä vähiin ja tuli reitinvalintavirheitä. Hiihto tuntui hyvältä ja tuntuu, että vauhtireserviä kyllä löytyy, Suutari iloitsi tapahtumarikkaasta kilpailusta.

Hopeaa kilpailussa otti Suutaria 21 sekuntia hitaammalla ajalla kokenut konkari, Mervi Pesu. Pronssille hiihti niin ikään ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalinsa aikuisissa ottanut Liisa Nenonen.

– Ihan hyvä haastava kisa. Oijot yllättivät ja alussa olisi voinut menoa rauhoittaa, siinä ei varmasti olisi hävinnyt yhtään. Loppua kohti alkoi sujua paremmin, 35 sekuntia kullasta jäänyt Nenonen pohdiskeli.

SM-keskimatka 16.2. Lemi

Miehet: 1) Eevert Toivonen Pirkkalan Hiihtäjät 37.33, 2) Ville-Petteri Saarela Keminmaan Urheilijat 38.57, 3) Santeri Aikio Kuusamon Erä-Veikot 41.04, 4) Antti Saikko Lappeen Riento 41.08, 5) Kare Kaskinen Ulvilan Ura 41.43, 6) Petri Kiiskinen Lahden Suunnistajat -47 42.02

1) Mirka Suutari Kouvolan Suunnistajat 40.39, 2) Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti 41.00, 3) Liisa Nenonen SK Vuoksi 41.14, 4) Sari Vääränen Kouvolan Suunnistajat 41.27, 5) Mira Kaskinen Ulvilan Ura 41.33, 6) Tuuli Suutari Kouvolan Suunnistajat 44.42

Täydelliset tulokset ja lisätietoa

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail