Koskela ja Saarela SM-sprintin mestareiksi

Lounais-Hämeen Rastin Salla Koskela ja Keminmaan Urheilijoiden Ville-Petteri Saarela voittivat lauantaina Iisalmessa käydyn hiihtosuunnistuksen sprintin Suomen mestaruudet. Koskela otti kisan kärkipaikan heti ykkösrastilla, eikä siitä hellittänyt missään vaiheessa. Suomen ykköshiihtosuunnistajan tasapainoisesta suorituksesta kertoo se, että hänen heikoin rastiväliaikansa oli kolmanneksi nopein viisi sekuntia kärkiväliaikaa hitaampana. Hopealle sijoittunut Kouvolan Suunnistajien Mirka Suutari jäi Koskelasta kymmenisen sekuntia ja Suutarin seurakaveri Sari Vääränen otti pronssia.

– Hyvä ja vauhdikas kisa, voitto tuli perussuorituksella ja EM-Turkin väsymys alkaa olla takanapäin, summasi Koskela kisan plussat.

Koskela jätti viikko sitten kisatun SM-keskimatkan väliin palautellen kolmen mitalin EM-reissusta.

Miesten kisassa kärki oli vielä tiukempi. Saarelan voitto heltisi vain kolmen sekunnin erolla ennen hopeamies Tuomas Kotroa Kymin Suunnistajista. Pronssia otti Kyrös-Rastin Tero Linnainmaa 17 sekuntia Saarelaa hitaampana.

– Voitto tuli tasapainoisella suorituksella. Yhden 5-10 sekunnin virheen tein, kun lähdin rastilta pienen katkourapätkän väärään suuntaan. Muuten pelasin aika varman päälle ja jätin mahdolliset oiot käyttämättä, sillä urien kautta oli melkein yhtä nopea kiertää, Saarela arvioi tuoreeltaan.

Saarela panosti Imatran SM-hiihtoihin asti hiihtoon ja sen jälkeen keskittyminen on kohdistunut hiihtosuunnistukseen. Kahden SM-viikonlopun mitalisaldo hopeaa keskimatkalta ja kultaa sprintistä oli näyttö myös MM-valitsijoille.

– Näiden katsastuskisojen kautta MM-kisat on kevään tavoite. Toivon mukaan riittää. Sprintti on niin hektinen matka, että tuollainen ero tulee, kun kerran kääntää suksia, Saarela viittasi kapeaan eroon kisan hopeamies Kotroon.

SM-viikonloppu jatkuu Iisalmessa sunnuntaina sprinttiviestillä.

Hiihtosuunnistuksen SM-sprintti, Iisalmi, alustavat tulokset

Naiset: 1) Salla Koskela LHR 13.20, 2) Mirka Suutari KS 13.29, 3) Sari Vääränen KS 13.59, 4) Mira Kaskinen UlvUra 14.07, 5) Milka Reponen KeuKi ja Mervi Pesu RR 14.19.

Miehet: 1) Ville-Petteri Saarela KemU 13.22, 2) Tuomas Kotro KyS 13.25, 3) Tero Linnainmaa KyRa 13.39, 4) Samuli Schroderus Pohjant 13.44, 5) Misa Tuomala S-JKL 13.45, 6) Eevert Toivonen PirHi 13.56.

Kisajärjestäjien tulossivu